lauantai 14. joulukuuta 2013

Melbournen Suomi-seura ja joulutunnelmaan virittäytymistä

Tässä on nyt ollut kaikenlaista. Siis, että ei blogia ole ehtinyt oikein päivittää. Lähdin syyskuussa mukaan Melbournen Suomi-seuran toimintaan aika täysillä ja kun joulu on ihan ovella, on se tarkoittanut jouluun valmistautumista oikein kunnolla.

Melbournen Suomi-seuralla on talo tai toimitilat Altonassa. Tilat on kunnostettu lähes neljäkymmentä vuotta sitten vanhasta sukkakutomosta juhlien pitopaikaksi talkoovoimin. Mukana on ollut useita tekijöitä ja osa perustajajäsenistä on laittanut aikoinaan talon lainantakuuksi jopa omat asuntonsa.

Kaikki toimii Altonassa vapaaehtoisvoimin ja näin joulun alla leivontatalkoita on riittänyt ihan lokakuun puolelta tähän päivään saakka. Itse olen ollut toiminnassa vasta vähän aikaa mukana mutta täytyy sanoa, että ihailen aivan valtavasti vanhemman porukan tarmoa tehdä vapaaehtoistyötä, jolla toimintaa rahoitetaan.

Karjalanpiirakoita, korvapuusteja, ruisleipiä, piparkakkuja, joulutorttuja, lihapiirakoita ja jopa joululaatikoita tehdään ensin myyjäisiä varten ja sitten tänään vielä jouluruoat huomista lounasta silmällä pitäen. Vaikka on leivontataidoiltaan lähes nolla (niin kuin minä) on silti ollut mukava olla keittiössä puuhastelemassa yhtä sun toista. Suurkeittiön uunit ovat kuumana, liesillä porisee joko porokahvi tai sitten lihapata ja pöytätasot ovat jauhotettu leivontaa varten.

Täytyy sanoa, että joulutunnelmaan on nyt päästy ihan toden teolla virittäytymään. On ollut tosi mukava olla nautiskelemassa korvapuustien tuoksusta ja tapahtumien järjestelystä. Niinhän se vaan aina menee, että mitä enemmän on mukana sitä enemmän siitä saa :) Mukana siis kuvia Melbournen Suomi-seuran valmisteluista ja huomenna sitten laatikoiden ja kinkkujen kera joulua viettämään.

Piparkakkuja

Korvapuusteja

Joululaatikoita

Kuorittuja perunoita

Joulutunnelmaa

Joulutähti

kaulitaan, kaulitaan

Pullameri

Tästä se alkaa...

Lihapiirakat odottaa paistamistaan.

Ja tärkeintähän on kahvitauot.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti