tiistai 26. huhtikuuta 2011

Blue Mountain, Wagga Wagga ja Heathcote

Kotona ja mukava matka takana!

Ajettiin eilen Sydneystä Blue Mountainsille siinä toivossa, että nähtäisiin Three Sisters eli upeat kolmen siskoksen vuoret. Edellisen päivän sää oli osunut nappiin rantailun osalta mutta seuraavana päivänä satoi ja oli kovin sumuista. Three Sistersistä nähtiin vain vilaus yhdestä siskosta ja loput pysyivät visusti pilvien sisällä.

Siskosten sijaan sain hauskoja kuvia sumusta, sienistä, puista, syksyisistä lehdistä ja lukoista, joita oli kiinnitetty aitoihin kihlausten merkiksi.

lukkoja

siskokset...siellä jossain!
hienoja värejä pitkin puunkuorta

illallisherkut jäivät polulle - tuskin syötäviä.
syksyisiä värejä

sumua ja syksyä

Yöksi ajettiin Wagga Waggaan. Oli aika mielenkiintoista ajella täysin pimeillä teillä keskellä maaseutua. Toisinaan teiden laidoilla näki vain vilauksen kiiluvista silmistä ja tiellä kasan osuman saaneita eläimiä...Onneksi tiet ovat hyvien heijastimien peitossa ja ajoradat erottaa selkeästi pidemmällekin tiessä.

Wagga Wagga oli pieni ja kovin hiljainen kaupunki, jossa ei sinänsä ollut mitään erityistä nähtävää. Löydettiin onneksi mukava aamiaispaikka. Niin ja karmea hämähäkki. Ajattelin Sydneyyn lähtiessä, että en kirjoita tähän blogiin hetkeen mitään hämähäkeistä. Näin nimittäin jo unia häkeistä ja ajattelin, että nyt on pidettävä taukoa niiden bongauksessa. No Wagga Waggassa oli erääseen liikennemerkkiin virittänyt sen verran iso hämähäkki verkkonsa, että sitä ei voinut olla huomaamatta. Tämä on ilmeisesti joku golden orb spider...



Heathcote oli poikkeama reitiltämme ennen Melbournea hieman pohjoiseen. Alue on tunnettu punaviineistään ja erityisesti shirazista, joten päätettiin käydä lounaalla ja poimimassa matkaan muutamat kehutut viinit. Poikettiin Heathcote estate -nimisessä paikassa hankkimassa shirazia muutamalta eri vuodelta.

Nyt sitten vihdoin kotona mukavan reissun jälkeen. Kilometrejä kertyi 2190 mittariin. Aikamoista ajamista, joten seuraavan kerran, kun käydään Sydneyssä taidetaan harkita lentämistä.


View Larger Map

2 kommenttia:

  1. Mun mielestä sun pitäisi hankkia oikea Australian hämähäkkiatlas..
    http://www.amazon.co.uk/s/ref=nb_sb_noss?url=search-alias%3Dstripbooks&field-keywords=spiders+of+australia&x=0&y=0

    VastaaPoista
  2. Aivan loistava idea! Täytyy todellakin. Pitää vaan löytää sellainen kirja, jossa on kunnon kuvat.

    VastaaPoista