keskiviikko 12. tammikuuta 2011

Tulvia, sadetta ja tammikuun tapahtumia

Muutama päivä on taas mennyt ympäristöä ihastellessa ja ihmetellessä. Brisbanessa tulvii, The Great Ocean Roadilla tulvii ja Melbournessa sataa...



Yritin sunnuntaina päästä vierailulle nykytaiteen pariin eli Australian Centre for Contemporary Artiin. Kiersin museon ympäri ja yritin etsiä sisäänkäyntiä (aika modernia, kun sisäänkäyntikin on piilotettu…) Kierroksen jälkeen jouduin toteamaan, että museo oli suljettu. Muutamama kuva sisäpihalta ja museon ulkopuolelta - näyttää kivalta! Toivottavasti jonain sopivana hetkenä tänne pääsee vielä tutustumaan.





Kun ACCA oli suljettu olin onnellinen, että ehdin tutustua keskustan kirjastoon eli State Library of Victoriaan. Kirjastossa oli myös näyttely, johon oli koottu Austraalialaisten lasten kirjojen kuvituksia. Ajattelin ensin, että käydään nyt pikaisesti tutustumassa näyttelyyn mutta yllätyin positiivisesti upeista kuvituksista, viisaista opetuksista ja elämänohjeista.



Eilen kävin laajentamassa lenkkipolkuja rannasta Albert Parkiin. Albert Park on vähän niin kuin Töölönlahti ja kuitenkin ihan oma juttunsa. Kuten Töölönlahdella myös Albert Parkissa on hiekkainen lenkkipolku, joka kiertää veden ympärillä. Rannalta löytyy jollia, joutsenia (Albert Parkissa yksilöt ovat tosin mustia), kahviloita ja ravintoloita. Töölönlahteen verrattuna lenkki on hieman pidempi ja puusto erilaista. Lehtimäistä kyllä mutta koivujen tilalla on palmuja ja grillailukieltojen sijaan BBQ-alueita. Kuvissa on aistittavissa paikallisia ukkosmyrskyjä...







Ensimmäinen lenkkeilykierros venyi todella pitkäksi, lähes kaksituntiseksi. Ensin kesti löytää Albert Parkiin 40 minuuttia, sitten varsinaisen lenkkeilyn lisäksi oli pakko ihastella mustia joutsenia ja muita lintuja ja lopulta vielä matka kotiin parin ylimääräisen korttelikierroksen kautta. Onneksi täällä on suht selvä ruutukaava, jota onnistuu jokseenkin seuraamaan. Albert Parkin joutsenista lähes kaikki olivat muuten rengastettuja. Bongasin yksilön, jonka numero oli P11. Toivottavasti se tulee vastaan tulevillakin kierroksilla.



Tänään pääsin tutustumaan alueemme torielämään hyvällä opastuksella. Hedelmiä, vihanneksia, mausteita, kaloja, mereneläviä, ravintoloita ja ostoskärryjä…Kyllä, ostin ostoskärryn, jolla voi kätevästi kuljettaa kantamuksiaan torilta kotiin. Ihan vähän mummo-olo mutta ah, niin kätevä! Grillissä on paistunut tänään vihanneksia ja lammasta. Sateesta huolimatta olen oikein tyytyväinen tämän hetkiseen ilmastoon:)






5 kommenttia:

  1. Pretty nice, ihania äyriäisiä. Ja mummokärry kuulostaa ekologiselta.

    VastaaPoista
  2. Joo äyriäiset ovat täällä ihan mielettömän hyviä ja lajeja löytyy vaikka kuinka paljon. Mummokärry on tosiaan myös ekologinen! Tulee liikuttua kävellen enemmän kun tavarat eivät paina kärryssä niin paljoa.

    VastaaPoista
  3. Ai niin, kai sä laitat mummokärrystä kans foton?

    VastaaPoista
  4. Täytyypä laittaa, on se niin hieno :D Palaan siis asiaan!

    VastaaPoista