sunnuntai 11. syyskuuta 2011

Ravintolavaunussa ja yrttiostoksilla

Lomalta palattua ensimmäinen arkinen viikko on mennyt ihan hirveällä vauhdilla. Onnistuin järjestämään jokaiseksi arki-illaksi menoa ja tänäänkin tuli puuhailtua niin paljon, että viikko tuntuu yllättävän pitkältä mutta mukavalta!

Eilen saatiin nautiskella raitiovaunuravintolan tunnelmista ympäri Melbournen keskustaa. Saatiin häälahjaksi kierros Colonial Tramcar Restaurant -nimisessä ravintolassa ja onnistuttiin vihdoin varaamaan paikat retkelle.  Pienen pienessä raitiovaunussa oli paikkoja noin 20-30 hengelle, ravintolan menusta löytyi mm. kengurua, maukkaita jälkiruokia, juustoja ja kattavasti erilaisia juomia. Maisemat kulkivat mm. South Melbournessa, Albert Parkissa ja keskustassa. Kerrassaan mukava kokemus!

tunnelmallista kattovalaistusta

ravintolavaunu ulkoa

kattausta ja illan maisemia


Tänään on sitten puuhattu yläterassin parissa. Ei olla vietetty kovinkaan paljoa aikaa terassilla ja sen olemassaolo unohtuu välillä vaikka tila on kaunis ja houkutteleva. Hankittiin viikolla jo tutuksi tulleesta rautakaupasta eli Bunningsilta pieni kasvihuone ja yrttejä. Ajatus kasvihuoneen sijoittamisesta terassille on hautunut jo hetken ja tänään siten koottiin se ja käytiin hankkimassa täydennystä Bunningsin yrtti- ja taimivarastosta.

Yläterassista tuli melko toimiva ja kotoisia. Kasvihuoneessa lekottelee nyt useita tomaatteja, pieni sitruunapuu, yrttejä (basilikaa, korianteria, persiljaa, lemon thyme ja minttua), paprika, kurpitsa ja useita chilejä. Nyt vaan odotellaan, että päästään korjaamaan satoa ja ideoimaan, mitä illallisia niiden ympärille voikaan koota.


puutarhaterassi

korianteria ja persiljaa

tomaatti ja kiipeilyä tukeva ruukku

kasvihuone illalla ja yölampulla

4 kommenttia:

  1. Näyttää ihan sun kasvihuoneelta :D
    Kokeiles mangoldia tai paksoita isossa kasvatuslaatikossa, Berliinissä ensimmäiset tuotti satoa aika kivasti jo luettelemiesi lisäksi. Ruusupapukin köynöstää mukavasti pitkin naruja.

    VastaaPoista
  2. Minkä kokoisissa laatikoissa kasvattelit mangoldeja? Yläterassi on melko tuulinen mutta mietin, että jos ne tarvitsee isot laatikot, niin voisi sijoittaa ehkä terassilla kasvihuoneen ulkopuolelle.

    VastaaPoista
  3. Ravintolatram vaikuttaa todella kivalta. :) Kasvumenestystä yrteille! :)

    VastaaPoista
  4. Kiitokset! Tänään keräsin persiljaa ja minttua kasvihuoneen kätköistä. Huomasin, että kasvuvaiheessa olisi myös pieniä tomaatteja ja mansikoita! Makeaa odotellessa :)

    VastaaPoista