perjantai 11. marraskuuta 2011

Kovin australialaista - juomapulloja

Sarjassa kovin australialaista esittelen tänään juomapuollokulttuuria.

Siskoni perheineen ja vanhempani vierailivat Australiassa puolisen vuotta ennen kuin tulimme tänne. Havaintoina matkalta oli mm. lämpimissä keleissä ja paahtavassa auringonpaisteessa tarvittavat varusteet eli aurinkohattu ja juomapullo. Olen seuraillut kulttuurin piirteitä sivusta ja täällä ollessa voin vahvistaa, että juomapullokulttuuri on läsnä ja omasta kokemuksesta erityisesti toimistoarjessa.

Vettä juodaan täällä pitkin päivää kovin tietoisesti. Palavereissa on harvemmin kahvitarjoiluja mutta sitäkin useammin olen huomannut moninaiset vesipullot, joita kuljetetaan koko ajan mukana. Hymyilen välillä taitavalla ovien käsittelylle, kun mukana kannetaan valtavaa juomapuolloa, toisessa kädessä teekuppia ja kainalossa muistiinpanovälineitä.

Juomapullot ovat myös kantajansa näköisiä. Meidän designereilla on kauniita lasipulloja erikoisine kuvioineen, tiimiltäni löytyy moninaisia lahjoina saatuja teoksia (mainoslahjoista matkamuistoihin) ja projektipäälliköillä näyttää olevan parhaimmat päivänsä nähneitä mutta elämää kokeneita versioita.

Useammassa firmassa löytyy vedenjuontikulttuuria tukevia vesipisteitä. Meillä on joka kerroksessa hana, josta saa tulikuumaa vettä tee- tai kahvinautintoa varten ja vierestä sininen nappi, josta sujautetaan jääkylmää kraanavettä pulloihin.

Oma versio vesipullosta on kovin köyhä vielä (vanha puolen litran limupullo) mutta liitän mukaan kuvan, jonka nappasin yhden projektipäällikön aarteesta. Klommot kertonevat kovasta käyttöasteesta ja toisaalta kiintymyksestä vedenkantajaa kohtaan.



2 kommenttia:

  1. No niin, tulihan se juomapullopostaus :) Mites ne kantohihnasysteemit niille pulloille? Muistelen itse nähneeni hippisolmuviritelmiä ja sitten ihan tavanomaisia retki/sportversiota.

    VastaaPoista
  2. Joo kantosysteemejä ei ole näkynyt turhan paljoa. Luulen, että johtuu tuosta toimistokulmasta eli lähinnä olen seuraillut juomapullojen käyttöä officen puolella. Niitä klipsuja näkyy jonkun verran mukana pulloissa mutta harvemmin niitä kannellaan vyöllä. Pitää seurata tarkemmin tilannetta, kun kesä tästä syvenee ja näkee kuinka tilanne kehittyy kaupungilla ja rannoilla :)

    VastaaPoista