lauantai 17. joulukuuta 2011

Kovin australialaista - Grillailu

Grillailukausi on täällä parhaimmillaan keskikesässä kun ollaan. Kun muutin tänne, ensimmäinen ostos ennen sänkyä, sohvaa tai mitään muitakaan kalusteita, oli Weberin grilli. Grilliä on käytetty läpi vuoden ja ei sitä oikeastaan tarvitse laittaa edes talviteloille, kun keskitalvellakin löytyy päiviä, jolloin voi hyvin viettää päivää ulkona ja grillailla.

Barbie paikallisittain eli grilli ja grillaus on ihan keskellä koko kulttuuria. Grillejä löytyy joka paikasta: elokuun reissulla purjeveneestä, useista puistoista, takapihoilta ja terasseilta (kyllä - grillailu on ihan sallittua parvekkeella kuin parvekkeella), golf-kentiltä ja kaikenlaisten ulkourheilulajien parista. Puistojen ja myös ulkourheilulajien tiluksille voi siis tuoda omat eväänsä ja laittaa grillin koreaksi.

Grillailukulttuuriin kuuluu myös varsinaisen grillin lisäksi erittäin laaja kirjo lisäosia, grillailusettejä, putsaustavaroita ja oppaita. Niitä grillailun oppaitahan meillä on jo jonkun verran mutta myös erilaisia tarpeellisia lisäosia on kertynyt jonkun verran hyllyille.

Yksi tärkeimmistä on grilliin laitettava lamppu. Illat ovat erityisesti talvella pimeitä, joten lamppuhan tarvitaan, jotta näkee tilanteen paremmin suoraan grillistä. Viime viikolla meille oli ilmestynyt myös mielenkiintoinen mittari ja kaukosäädin. Mittari lihaan ja kaukosäädin vyötärölle. Siitähän voi valita sopivan kypsyysasteen ja istuskella sohvalla odottelemassa, kunnes mittari piippailee. Mittarin lisäksi löytyy vielä grillailualustoja ja suojia, joilla voi peittää alustat ja välttyä lialta sekä erityinen muotti kananmunia varten.

Grillailu on myös kovin sosiaalista. Useammassa puistossa on mahdollisuus grillailla niihin asennetuilla pisteillä ja vaihdella samalla kuulumisia tuttujen ja tuntemattomien kanssa. Mukavaa, leppoisaa, rentoa ja niin kovin australialaista.

Vihannekset grillissä

Kananmunia aamupalaksi

Mittari ja kaukosäädin

Säädin vyölle ja tilannetta seuraamaan.

2 kommenttia:

  1. Mekin grillaillaan jonkin verran, mutta noin tekniseksi se ei vielä ole kehittynyt. ;) Jouluaattona on suunnitelmissa grillailla muutaman kaverin kanssa puistossa. :)

    VastaaPoista