keskiviikko 4. tammikuuta 2012

Huntsman - hämähäkki

Olen nähnyt kaksi kertaa kämpän ulkopuolella ihan valtavan hämähäkin. Ensimmäisen kerran pikkujoulujen aikaan, etuoven vieressä juoksi kovaa vauhtia pitkäkoipi pitkin valkoista seinää. Siihen mennessä suurin näkemäni hämähäkki Melbournessa.

Sitten yhtenä iltana istuskellessani sohvalla pidin takapihalle vievää ovea auki ja huomasin, että ikkunaa vasten kulkivat vikkelät ja pitkät jalat. Sain myös itse jalat nopeasti alleni ja hyökkäsin sulkemaan oven, jotta häkki ei erehtyisi sisäpuolelle.

Eilen sitten pelästyin oikein kunnolla. Menin kastelemaan yläterassille iltamyöhään yrttejäni. Nappasin lyhdyn porraskäytävästä enkä huomannut vielä mitään. Osoitellessani valoa näin aivan liian läheltä huntsmanin. Se oli siis ollut ihan lyhdyn vieressä, kun sytyttelin sitä kaikessa rauhassa. Se pelästyi varmasti minua yhtä paljon kuin minä sitä ja juoksi pitkin seinää kauheaa vauhtia. Kauhun sekaisin äänin sain Körkortin paikalle ja häkki onneksi pysähtyi seinälle liikkumattomaksi.

Yleensä pystyn rauhoituttuani hakemaan kameran ja nappaamaan kuvan mutta eilen ei ollut ollenkaan sellainen olo. Körtin vahtiessa huntsmania, yritin päästä portaissa vaivihkaa sen ohitse. Miten sitä onnistuukin kehittelemään päässänsä ajatuksia, että juuri ohikulkiessa se varmasti heittää voltin ja hyökkää niskaani - järjetöntä.

Huntsman liikkui melko kovaa vauhtia pitkin seinää. Mietin tänään vielä töistä tullessani, että liikkuvatko kaikki häkit suht samaa vauhtia...mutta isojen liike näyttää vaan nopeammalta, kun ne ovat niin näyttävän kokoisia.

Sinä päivänä, kun olen huntsmanien kanssa sinut, voin lopettaa hämähäkkipäivitykset ja todeta, että tulen niiden kanssa ihan hyvin toimeen. Voi mennä vielä jokunen tovi...

Lainasin kuvan huntsmanista yhdeltä sivulta. Tässä näkyy mittasuhteet melkohyvin. Aika valtava.


3 kommenttia:

  1. Hyi että.. itse en välitä hämähäkeistä yhtään edes Suomessa näin vähätellen sanottuna. Toivottavasti en itse (tai sinä) törmää tuollaisiin jättiläisiin.

    VastaaPoista
  2. Niitä on ilmeisesti aika paljon tai siis, että ovat suhteellisen yleisiä täällä...Karmeita, enkä toivo näkeväni tuollaista toiste :)

    VastaaPoista
  3. Voihan kylmät väreet!

    VastaaPoista