keskiviikko 27. kesäkuuta 2012

Chicken Parmigiana - kovin australialaista

Tiistaisin, kun harjoittelen Skypen välityksellä lauluja, Körkort suuntaa lokaaliin eli Port Melbournen paikalliseen ruotsalaisen kaverinsa kanssa. Kohteliaasti (tosin kovin vapaaehtoisesti) antaa siis minulle mahdollisuuden loilotella laulujani kaikessa rauhassa ja hyödyntää samalla tilaisuuden tavata kavereita.

Kaverusten perinteeksi on muodostunut Chicken Parmigianan nauttiminen tiistaisin. Kyseessä on siis erittäin perinteinen kanasta rakennettu ruoka-annos, jonka ympärille paikallisilla liittyy monta herkutteluhetkeä ja lämmintä muistoa.

Ensimmäisen kerran kuulin (alunperin italialaisesta) herkusta noin vuosi sitten, kun kolleegani kehui juuri Port Melbournen lokaalin parmaa. Hän kertoi myös, että parhaat parmapaikat löytyy listattuna kyseiselle annokselle omistetuilta sivuilta. Poikien suosima lokaali näyttäisi olevan nyt sijalla 7 fanien keskuudessa. Jotain kovin lämmintä ja rakasta tässä annoksessa on paikallisille, kun sen ympärille on rakennettu ihan omat sivut.

Omalta osalta tämä herkku on jäänyt kokeilematta ja totesinkin pari viikkoa sitten, että olisi aika kokeilla tätä kulttuurielämystä. Colesin kuittien takaa löytyy usein alennuskuponki lokaalin kaksi yhden hinnalla tarjoukselle ja sillä sitten mentiin. Saatiin eteemme kovin rehelliset annokset kanaa ja ranskiksia. Annoksen syöminen on ihan oma suorituksensa...ei mikään pieni iltapala mutta onpahan nyt kokeiltu sarjassa kovin (italialaisen) australialaista.


Chicken Parmigiana - lautasen kokoinen kana ja vähän vihreää sivussa



3 kommenttia:

  1. hih hih, ei se välttämättä tervein annos, mutta todella hyvää pubiruokaa. :D Localissa on kuulemma erityisen hyvää vielä meksikolainen parma. :)

    VastaaPoista
  2. pubiruokaa ihan rehellisessä muodossa :) Taidettiin muuten testata juuri tuota meksikolaista parmaa ja olihan se ihan hyvää :)

    VastaaPoista