tiistai 10. toukokuuta 2011

Töitä eli hedelmiä ja viiniä sekä kylmää keliä

Tänään on ollut kovin pirstaleinen päivä töissä. Palavereja ripoteltuna ympäri päivää ja pieniä hetkiä, jolloin voi hetken sulatella ja miettiä, että mitä seuraavaksi pitäisikään tehdä. Olen toisinaan ajatellut, että en kirjoita tähän blogiin mitään työasioita (koska haluaisin pitää tämän ihan vapaa-ajan blogina) mutta ehkä sitten kuitenkin teen poikkeuksen ja kirjoitan silloin tällöin muutaman asian. Vietän työpaikallani kuitenkin suurimman osan päivästä. Lupaan pitää kuitenkin töihin liittyvät osiot kevyinä :)

Asiat, jotka ilahduttavat suuresti töissä on tiistaisin saapuvat hedelmät. Keittiön pöydälle saapuu pussillinen hedelmiä ja niitä pitäisi sitten syödä vähintään kaksi kappaletta viikossa työnantajan suosituksen mukaisesti (joidenkin mukaan company policy ja toisten mielestä company politics).

Tällä hetkellä saadaan mandariineja, omenoita, rypäleitä ja hieman raakoja päärynöitä. Banaaneja ei ole kovinkaan usein tarjolla, koska niiden hinnat ovat nousseet tulvien takia pilviin. Persikoiden aikaan hedelmät katosivat muutamassa päivässä (käsittämättömän hyviä). Hedelmät ovat siis ehdottomasti alkuviikon kohokohta!

Torstaisin aletaan valmistautua viikonloppuun ja perjantaina ei lähdetäkään kotiin kolmelta (tai baarin kautta kotiin) vaan jäädään pyörimään toimistolle sosiaalisille olusille. After work hoidetaan siis työpaikalla. Meillä on tiimin jääkaappi, joka täytetään säännöllisesti toivotuilla juomilla ja perjantaisin iltapäivällä voi viimeiset työnsä lopetella leppoisassa tunnelmassa viinilasin ääressä. Kuulumiset vaihtuvat tehokkaasti, viikko tulee kasattua kokoon ja samalla ajatukset siirtyvät viikonlopun viettoon.

Se siis töistä!

Tänään oli toiset syntymäpäivät viikon sisällä - Körkortilla viime viikolla ja minulla tänään. Meillä oli aamusta ihan hirrrrmuisen kylmää. Jos yöllä erehtyi ujuttamaan kädet pois peiton alta, olivat ne hetkessä jäässä. Yöllä ulkolämpötila kävi viidessä asteessa ja näillä ikkunoilla, ovilla ja olemattomilla villoilla, lämpötila on todella alhainen sisällä.

Sain lahjaksi heti aamusta lämpimääkin lämpimämmän pyjaman, jolla kelpaa mennä läpi talven. Talven selviytymispaketti koostuu lämpöpeitosta, ilmastoinnista (joka on käännetty lämmitysasentoon) ja uudesta pyjamasta. Ulkoilma on edelleen mukavan syksyinen, haasteena on ainoastaan kylmä sisälämpötila. Onneksi kuukauden lopussa on tiedossa työmatka Brisbaneen ja siellä lämpöä pitäisi riittää ympäri vuoden.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti