lauantai 2. heinäkuuta 2011

Lauantain puuhastelua

Kävin aamulla rannalla lenkillä. Aurinko on paistanut mukavasti koko päivän ja oli kiva nautiskella lenkistä lämmössä ja valossa. Viime viikonloppuna laitoin blogiin kuvan meritähtikyltistä mutta en varsinaisia meritähtiä nähnyt. Tänään laskuvesi oli vienyt rantaviivaa kauemmas ja meritähtiä oli kertynyt kasoittain rantaan.

Piti lueskella Wikipediasta ja Australian museumin sivuilta hieman lisätietoja meritähdistä. Sakaroita on usein viisi tai viidellä jaollinen määrä. Mielenkiintoista oli lukea, että uhattuina meritähti saattaa tipauttaa yhden sakaroistaan ja kasvatella tilalle myöhemmin uuden. Tänään rannassa näkyi sekä viisi- että neljäsakaraisia tähtiä. Yhtään ei tosin näkynyt niitä natiiveja monisakaraisia. Bongasin rannalta myös ison lokin, joka lounasteli kokoonsa nähden suuren mustekalan parissa.

viisisakaraiset meritähdet

nelisakarainen meritähti

lokki lounastelee mustekalan parissa

Lenkkeilyn jälkeen suunniteltiin päiväretkeä Mornington Peninsulalle. Käytiin kuitenkin pesemässä auto ennen matkaa ja nautin ihan oikeasti autonpesusta itsepalvelupesulassa. Palveluvalikoimassa oli mm. imuri, johon sai erilaisia wunderbaum-tuoksuja (vaniljasta uuden auton tuoksuun, jäivät tällä kertaa tuoksut kokeilematta.)

Pesulistalta löytyi erilaisia ohjelmia, joista kiinnostavin oli ehkä ötökkäpesu. Dollari automaattiin ja harjaan ötökänpesuaineet. Lopputulos viimeisteltiin painepesurilla. Körkort taitaa saada jatkossakin seuraa autonpesuretkille.

bug cleaner eli ötökkäpesu

ensin vaahdotetaan...

...ja painepesuri hoitaa loput.

Ollaan käyty muutaman kerran Mornington Peninsulalla päiväretkillä mutta edelleen riittää nähtävää. Ajeltiin Arthurs Seat nimiselle kukkulalle, joka on noin 300 metrin korkeudessa. Pitkin nousua oli mahdollisuus pysähtyä ihailemaan maisemia pieniltä parkkipaikoilta ja vuoren huipulta löytyi ravintola, jossa oli nautiskeltava kahvit.

Arthurs Seat

Piipahdettiin vielä Cape Schanckissa majakkaa katselemassa. Illat pimenevät jo kuuden aikoihin joten majakan jälkeen olikin aika palailla Melbourneen.

Majakka

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti