maanantai 11. maaliskuuta 2013

Fish and chips sekä rantailua

Asutaan ehkä 7 minuutin kävelymatkan päässä rannasta mutta vietetään erittäin harvoin päiviä rannalla. Aurinko on polttava ja sen alla palaa herkästi. Lisäksi usein on liian kuuma ja välillä sitä vaan unohtaa kuinka onnekas on kun uimaranta on niin lähellä ja säät sallivat.

Tänään jälleen reilun 30 asteen koittaessa päätettiin lähteä vähän kauemmaksi viettämän rantapäivää. Niinhän kaikki australialaisetkin tekevät. Pakkaavat kylmälaukut ja suuntaavat upeille rannoille surffikamoinensa ja uv-telttoinensa.

Otettiin siis suunta Torquayihin yleisen vapaapäivän kunniaksi. Rannat ja ravintolat olivat aivan tupaten täynnä. Tehtiin tänään myös toinen poikkeus. Etsittiin nimittäin käsiimme Fish and Chips -paikka, josta saimme paperiin käärittyjä ranskalaisia sekä kalaa. Tavallisesti kalaravintolat tulee kierrettyä kaukaa mutta tänään todettiin, että tehdään niin kuin paikalliset tekisivät mitä upeimpana päivänä. Varsinaista rantaruokaa!

Torquaysta löytyi pieni rantakaistale, jossa oli tavallista vähemmän porukkaa. Majoituttiin uv-telttoinemme hiekalle ja ryhdyttiin nauttimaan rantapäivästä. Hyvinhän se sujui ja todettiin, että kuumina päivinä ei ole ollenkaan hullumpaa olla teltan suojassa, nauttia parit ranskikset, fiilistellä tuulen tuomasta viilennyksestä ja pulahtaa aaltojen sekaan. Parin vuoden empimisen jälkeen, kyllä meistä rannalla viihtyjiä vielä saadaan.

Uv-teltta ja viilentävä varjo

Rannalla

Paikallista rantaruokaa - Fish and chips!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti