sunnuntai 16. kesäkuuta 2013

Barramundia ja lammasta

Tehtiin tänään pieni pyörälenkki hyisessä kelissä. Tenniskaverini palaa takaisin Suomeen tiistaina ja koeajettuani hänen pyörää muutama viikko takaperin, kävin hakemassa menopelin uuteen kotiin.

Sää näytti päivällä aurinkoiselta mutta rantaan päästyä saatiin kokea kylmää tuulta mereltä ja lopulta myös sadekuuroja. Pitkän reissun sijaan ajettiin ainoastaan Brightonin pursiseuralle teelle ja jatkettiin matkaa South Melbournen marketille.

Eilen marketilta lähti matkaan barramundin fileitä ja tänään lammasta sekä linssejä. Tori taitaa olla yksi niitä paikkoja, joihin ei koskaan kyllästytä. Poimittiin matkaan siis muutamat mahtavat porkkanat, hienot karitsanpotkat, kuivattuja taateleita, luumuja ja rusinoita sekä pussillinen keittolinssejä. Talviseen keliin talvista ruokaa.

Eilistä barramundia ihaillessa tuli muuten mieleen eräs teos, jota on täällä mediassa nostettu useaan otteeseen. Pariisin musee du quay branlyn katolta löytyy aboriginaali taiteilijan Lena Nyabdin teos barramundi scales. Barramundin suomut ovat upeat niin luonnossa kuin kyseisessä teoksessakin. Mustia kuvioita valkoisella pohjalla - nautintoja silmille ja vatsalle!



Barramundi - mustaa ja valkoista 

Lena Nyabin barramundi Pariisista vertailun vuoksi

Grillatut barramundin fileet

Potkat pannulle ruskistumaan

Liha, porkkanat, harissa, pippuri ja suola lihaliemen kanssa pariksi tunniksi hautumaan.

Linssisekoitus ja kirjavia värejä

Pyöräparkki eteisessä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti