lauantai 1. maaliskuuta 2014

Malvern

Ollaan asuttu Malvernissa nyt neljä kuukautta ja tämä alkaa tuntua ihan kodikkaalta paikalta. Alkuun tuntui harmittavalta, että ei asuttu enää lähellä merta mutta ollaan löydetty paljon mukavia asioita Malvernista vaikka ei ihan rannalla asutakaan.

Täältä löytyy mukavia ravintoloita ihan laidasta laitaan; japanilaista, espanjalaista, kreikkalaista, intialaista, vietnamilaista, lähi-itää, kosher-ravintoloita ja -kahviloita, burgeria, jogurtti-baaria, luomua, lähiruokaa ja ihan kaikkea siltä väliltä.

Stonningtonin kaupunki (tai kaupunginosa, johon Malvern kuuluu) järjestää kaikenlaista tapahtumaa asukkailleen. Ollaan käyty fiilistelemässä jazz-konserteissa paikallisissa puistoissa, tänään olisi ollut klassista tarjolla ja toukokuussa ilmeisesti vielä ihan kunnolliset jazz-festarit.

Kaupunginosa on täynnä myös erilaisia palveluita ja ulkoilumahdollisuuksia. Meidän kulmilta löytyy useita lääkärikeskuksia, plastiikkakirurgeja (!), liikuntamahdollisuuksia, räätäleitä, tenniskenttiä (mm. Kooyongin kuuluisa kenttä), lenkkipolkuja, puistoja, jokivartta, raitiolinjoja, juna-asemia, kauppakeskuksia ja kirjastoja.

Alan vähitellen ymmärtää, miksi paikallisten mukaan Port Melbourne oli jotenkin sivussa ja tämä alue enemmän kaiken keskuksessa. Kaipaan silti toisinaan rantaa ja 109 kätevää ratikkalinjaa. Niin ja sitä, että autoilun sijaan kauppaan voi esimerkiksi kävellä.

No joka tapauksessa. Olemme siis viihtyneet ja yllättävän nopeasti alue on alkanut tuntua ihan kodikkaalta. Huomenna aamusta tänne sitten saapuu kodikkuutta lisääviä tyyppejä eli isosiskoni perheineen. Kyllä sitä on jo odotettukin! Dinosauruksisat hullaantuneet siskontytöt ja niiden vanhemmat saapuvat siis huomenna. Vuoden ensimmäisten vieraiden kanssa vietetään tulevat viikot grillaillen ja kuulumisia vaihdellen.


Stonningtonin ilmaiskonsertteja
Terhoja

Malvern - vihreä kaupunginosa




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti