sunnuntai 15. huhtikuuta 2012

Puolimaratonilla

Loman jälkeen on palattu ihan perusarkeen ja kiireiseen viikkoon. Onneksi ehdin käydä urheilemassa muutaman kerran viikolla sillä tänään oli luvassa viikonlopun odotetuin hetki eli juoksu Geelongin puolimaratonilla.

Ollaan harjoiteltu muutaman kaverini kanssa puolimaraton mielessä jo jonkin aikaa ja tänään viidestä henkilöstä meitä jaksoi itse koitokselle kolme (personal trainerini mukaan lukien). Lähdettiin jo eilen Geelongiin ja jäätiin kaupunkiin yöksi vaikka Melbournesta onkin vain tunnin ajomatka paikalle. Puolet itse juoksukisaan osallistumisesta oli tietysti matkafiilistelyä hauskassa seurassa.

Tänään sitten starttailtiin yhdeksältä joenrannalta muiden aktiivien kanssa ja juostiin juoksumme aika lämpimässä mutta syksyisessä tunnelmassa. Oli jotenkin epätodellista nauttia (ja hieman myös tuskailla) 27-28 asteen lämmöstä ja samalla ihailla joenvarrella ruskaan värittyneitä puita. Kameraa ei tullut lenkille matkaan joten kauniit maisemat jäi nyt taltioimatta.

Täytyy sanoa, että hauskimmat ja kovin australialaiset tunnelmat syttyi jo lähdössä kun tapahtuman organisoijat ryhtyivät grillailemaan makkaroita. Jokaiselle juoksijalle oli luvassa ilmaiset makkarat (!!!) paahtoleivällä heti maaliin päästyä. Grillin tuoksu leijaili lähtiessä ja tullessa. Yhtään isompaa tapahtumaa en ole täällä kyllä nähnyt ilman paahtoleipä hodareita.

Ihan jokainen meistä ei pystynyt grillauksia nautiskelemaan heti lenkin jälkeen mutta jatkettiin aamupalalle Geelongin keskustaan juoksun jälkeen. Paikallisista aamupaloista olen oman suosikkini jo löytänyt eli Eggs Benedictsillä lohiversiona. Aamupalan äärellä pohdittiin seuraavaa juoksukisaa...josko sitä uskaltaisi jo sitä maratonia ajatella. Siis ihan kokonaista. Jää vielä yön jos toisenkin yli sulateltavaksi.


Ilmainen makkara puolimaratonin juoksijalle

Eggs Benedicts - aamiaista lohiversiona





6 kommenttia:

  1. Mahtavaa! Aika säälittävältä tuntuu itse harkita naisten kymppiä Pietarissa. Toisaalta keväistä ilmaa hengitellessä voi ihan tuntea, ettei ulkoilmaliikunta ole täällä ehkä terveellisin harrastus.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Me aloitettiin myös kympistä. Käytiin juoksemassa Albert Parkin kymppi joskus ennen joulua ja se oli oikeastaan tosi mukava lenkki. Teillä on tosiaan haastetta tuon ulkoilman kanssa...Joo ei todellakaan miellyttävää juosta jos keuhkot on täynnä pakokaasuja.

      Poista
  2. No sullahan on jo yksi aikaisempikin puolimaratonkokemus plakkarissa. Paraniko aika?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Shiis mullahan on kaksi aikaisempaa;) Tää oli kolmas. Aika ei hirveästi kohentunut ensimmäisestä kerrasta mutta tuntui ihan erilaiselta juosta kuin koskaan aiemmin. On kannattanut vähän harjoitellakin, eikä tullut sellainen ei pysty -olo 17 km kohdalla. Mutta siis hyvä matka juosta:)

      Poista
    2. Ai jaa, mun muistiin on vaan jäänyt se yksi :)
      Käy kattoo http://www.400days.net/ Siellä on meinaan aika tarkka harjoitteluanalyysi ollut aikoinaan ;D

      Poista
    3. Kiitti! Aikasta kovaa harjoittelua on ollut kyllä...Ehkä tää mun treenailu ei ole ihan yhtä kovalla tasolla;)

      Poista