perjantai 26. elokuuta 2011

Hedelmäkaupoilla ja torilla

Tänään on ollut aika leppoisaa oleskelua saarella sillä yöllä tuli nukuttua hieman katkonaisesti. Kaikenlaiset linnut metelöivät, bungalowin kattoa raapii vuoroin palmu ja gekkon jalat. Höyhensaarille siirtymistä ei auttanut myöskään auringonlaskun jälkeen taivaalla kaartanut lepakkoparvi. Mihin sitä onkaan tultu...

Saari on kuitenkin oikein kaunis ja miellyttävä. Vuokrattiin tänään skootteri ja ajeltiin saaren päätiet ja muutamat sivutiet läpi (yhteensä ajokelpoisia teitä on ehkä jotain 30km). Moket olivat hostellin vuokrausvarastosta loppuneet ja Körkort ei suostunut vuokraamaan Topless-autoa vaikka kuinka vaadin (onpahan sentään kuva postauksessa vaikka ei kyseistä menopeliä vuokrattukkaan), joten köröteltiin sitten pikkuskootterilla ympäri saarta.

Kuultiin skootterivuokraamossa perjantaisin vierailevasta hedelmäkauppiaasta, joten suunnattiin ostoksille paikallisten kanssa hedelmäkojujen ääreen. Hedelmiä ja vihanneksia löytyi hinnoin merkityistä laatikoista ja järjestäytynyt jono muodostui pahvilaatikoiden lomitse myyjän luo.

Jonoteltiin paikallisten kanssa kassalle, jossa noin 70-80 -vuotias mies punnitsi ja laski hinnan ostoksille. Vuorollamme hän kyseli, että mistä ollaan oikein kotoisin ja kertoi itse vierailleensa Suomessa seitsemän kertaa. Huolehti vielä lopuksi, että meillä oli jotain eksoottista hedelmää mukana. Passiot ajoivat asian ja jatkettiin matkaa rannalle nautiskelemaan eväitä.

Illalla onnistuttiin vielä vierailemaan paikallisella iltatorilla. Ruokaa, käsitöitä, erityisen hienoja jälkiruokia ja juomia. Hauskaa, että löydettiin paikallisten suosima tapahtuma. Saarella on noin parituhatta asukasta ja kasa turisteja. Katukuvasta päätellen paikalliset ovat eläkeläisiä ja turistit rinkat selässä.

Topless auto

3 kommenttia:

  1. Ihmettelin jonkin aikaa, että aika jännä tapa myydä hedelmiä skootterivuokraamossa, kunnes ymmärsin oikein :)

    Minusta herra Körkort oli väärässä kun ei suostunut tuohon pinkkiin topless-autoon. Täällä kotomaassa muuten Kaarinan kaupunki ei saanut purkulupaa autiotalolle, koska sen puru-ullakolla pesii lepakoita ja on pesinyt jo 20 vuoden ajan.

    VastaaPoista
  2. Kiitti Sannis! Tiedän, että olisin saanut sut mukaan ajelulle Barbie-autolla :)

    Täällä ja Melbournessa (ja varmasti ympäri Australiaa) on muuten tosi paljon upeita lintuja. Pieniä, suuria, erikoisen värisiä, äänekkäitä (toisinaan kauniita sointuja ja toisinaan vähemmän). Tykkäisit ihan valtavasti! Luonnon nähtävyydet ovat tosi upeita. Laittakaahan mietintämyssyn alle reissu tänne :)

    VastaaPoista
  3. Kiitos kutsusta! Laitetaan mietintämyssyyn totta tosiaan. Vaikka kyllä se lentomatka pitäisi varmaan tehdä toooosi monessa erässä.

    VastaaPoista