lauantai 13. elokuuta 2011

Soutajia ja loma-ajatuksia

Vihdoin perjantai ja pitkästä aikaa päivä, jolloin onnistun lähtemään töistä valoisaan aikaan! South Bankissa muutama tyyppi oli aloittanut viikonlopun hieman aiemmin ja ehtinyt soututreeneihin joenrannalle. Ehdin vikkelistä airojen vedoista huolimatta napata muutaman kuvan virtaviivaisista veneistä ja soutajista.


Soututreenit

South Bank

Talvi (omalla skaalalla kaunis syksy)

Ilta

Tällä viikolla on ollut kovin kylmää. Jos hehkutin lämpimiä kelejä ja auringon ihanuutta viikko takaperin, niin nyt ollaan takaisin talvessa. Aamulla paleltaa ja töissä nauretaan eurooppalaiseksi, kun vedän kaulukset korviin ja sormikkaat syvälle käsiin. Päivittelin tänään työkavereilleni Melbournen sään arvaamattomuutta paitsi päivän myös vuodenajan sisällä. Sanoin, että mielestäni on edelleen käsittämätöntä nähdä samassa hetkessä varvassandaaleja ja talvisaappaita kuljeskelemassa pitkin katuja. Talvi kun on mielessäni talvi ja kesä on kesä.

No kesään on enää viikko tai melkein tai ainakin Queenslandissa. Loma siis odottaa viikon päästä  toivottavasti 10 astetta lämpimämmässä kelissä. Lennot, hotellit, retket ja siirtymät ovat aika hyvin koossa ja mielikin melkein lomatunnelmissa.

Huolenaiheena on ollut bongauslistan eläimet ja erityisesti kilpikonnien tilanne Yasin tuhojen jälkeen...kovin huonossa kunnossa ne ovat myrskyn jäljiltä. Muut toivelistan eläimet pitäisi kuitenkin olla kunnossa. Krokotiilejä kuulemma löytyy Magnetic Islandin majoituksesta (en nyt tiedä, onko se kovinkaan kivaa...) ja Cassowary -lintujakin on seudulla ihan varoitusmerkkeihin asti. Toivottavasti myös valaita. Eiköhän näillä loma-ajatuksilla viikko selvitä ja lomalla ollaan ihan huomaamatta.

2 kommenttia:

  1. Joo, noita kassovaareja ei kannata kyllä liian lähelle mennä ihmettelemään, vaikka sellaisen onnistuisi näkemään (uhanalainen). Tälläsen linkin bongasin:
    http://www.mondo.fi/australia/australian-parhaat-rannat

    VastaaPoista
  2. Kiitti linkistä! Erihyvä, Lindeman Island on toivottavasti meidän purjehdusreitin varrella. Ollaan siis parin yön purjehdusreissulla juuri kyseisten saarien lomassa.

    Joo, kaikki on varoitellut noista kassovaareista. Joidenkin mielestä vaarallisempia kuin krokotiilit ja tosi ärhäköitä.

    VastaaPoista