perjantai 6. huhtikuuta 2012

Viinitiloilla

Saarelta mantereelle päästyämme ollaan kierretty sekä McLaren Valen että Barossa Valleyn viinitiloilla. Maisemat ovat olleet upeita, lämpöä on riittänyt (eilen jopa kolmekymmentä) ja majoitukset ovat olleet uskomattoman kauniita.

Eilen kierrettiin päivä McLaren Valessa Hardysin, Wirra Wirran ja D'Arenbergin tiloilla. Onnistuttiin valitsemaan aika isoja tuottajia mutta alueelta löytyy myös pienempiä ja ehkä idyllisempiä tiloja. Mukaan tarttui kuitenkin useampi matkamuisto.

Iltapäivällä suunnattiin Lyndochin suuntaan maatilamajoitukseen Abbotsfordiin. Tähän mennessä Bed and Breakfast majoitukset ovat olleet todella upeita. Abbotsfordin pariskunta kokkaili aamulla sellaiset aamupalat että ennen iltaa ei tullutkaan nälkä.

Tänään ollaan vierailtu puolestaan Barossan tiloja. Aloitettiin Penfoldsilta, jossa sähkökatkos katkaisi meidän maistelut heti alkuunsa. Siirryttiin Saltramin tilalle, Smallfrysin ovella ja lopulta Hentley Farmille.

Vierailujen kohokohtana oli ehdottomasti Smallfry. Cellar Door oli pienen etsinnän takana mutta Lopulta löydettiin paikka pienestä Angastonin kylästä vanhan pankin rakennuksesta. Paikan omistaja ja viinintekijä Wayne tarjoili viinejään kotoisasti pienessä huoneessa pöydän äärestä. Oltiin leppoisasti olohuoneessa viinejä maistelemassa ja viinit oli säilötty kätevästi vanhaan pankkiholviin. Waynella oli myös aikaa kertoa hieman Barossa tapahtumista viimeisen 20-30 vuoden ajalta. Kiinnostava ja leppoisa kohde, josta ostettiin matkaan myös useampi valkkari ja punkku.

Tänään majoituttiin Jacobs Creekin hoteisiin. Naapurissa on Jacobs Creekin viinitila mutta majoitus on viinitilasta riippumaton vaikkakin samanniminen. Vanhoja ja idyllisiä rakennuksia pienine huoneineen.

Matka jatkuu vielä huomenna maalaismarkkinoiden kautta kohti Milduraa. Jännityksellä odotellaan paikallisten tuottajien markkinoita. Paikalta saattaa löytyä myös suomalaisia tuotteita.


Abbotsford

Smallfrys ja tasting olohuoneessa

Jacobs Creek - terassi

Jacobs Creek - piha





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti