maanantai 2. huhtikuuta 2012

Kangaroo Island ja Wallabit syötetty

Victor Harbourista Cape Jervikseen ajoi alle tunnin ja ehdittiin lautalle kohti Kangaroo Islandia ihan hyvissä ajoin. Ajomatkan varrella oli kauniitakin kauniimpia maisemia kotoisista havumetsistä pieniin kukkuloihin ja vehreisiin laaksoihin. Lampaita, lehmiä ja ihan minikokoisia poneja näkyi myös useilla pelloilla.

Kangaroo Island ei olekaan ihan niin pieni saari kuin alkuunsa ajateltiin. Ensimmäiseen majapaikkaan ajeltiin parisen tuntia mutta matka todellakin kannatti. Vastassa - keskellä ei mitään - oli rauhallinen hotelli aivan luonnonpuiston kupeessa.

Ajettiin ensimmäiseksi puiston turisti-infoon ja hankittiin pääsylippu, jolla voi kierellä kaikki saaren luonnonpuistot. Meillä on joululahjana saatu kalenteri keittiön seinällä ja sen maaliskuun kuvana on yksi otos tältä saarelta, jota on ehtinyt tuijotella jo jokusen hetken. Suunnattiin lähimmille nähtävyyksille ja Remarkable Rocks oli meille jo siis seinältä tuttu mutta luonnossa paljon ihmeellisempi. Valtavat graniittikivilohkareet seiskoskelivat yksiksensä sileän kallion päällä ja peittyivät tutusta punaisesta väristä. Aikojen saatossa lohkareet ovat saaneet kovin plastisen muotonsa ja koloja ja kaarteita löytyi suunnasta jos toisesta.

Parhaat nähtävyydet olivat päivän osalta kuitenkin vielä edessä. Ihasteltiin Admiral Archilla ensin upeita merimaisemia, ristiaallokkoja ja kulmikkaita kiviä. Yhdeltä näköalapaikalta löytyi kuitenkin kohteen vetonaulat eli hylkeet. Ensin niitä ei meinannut kivien seasta huomata mutta kun ensimmäisen oivalsi, huomasi koko rannan täyttyvän kallioilla lojuvista yksilöistä. Osa leikki pienissä kallioon muodostuneissa vesialtaissa ja toiset vaan lötköttelivät rannalla rauhassa.

Hotellille palattuamme istahdettiin terassille katselemaan pihan eläimiä eli Wallabeita (vähän kenguruita pienempiä loikkijoita). Eläimistä on tullut kovin tuttavallisia hotellin asukkaiden kanssa, sillä tänne tullessa jokainen saa pussillisen kuivamuonaa, jota niille saa syöttää. Nätisti ne söivät mutta osasivat olla silti äänille ja liikkeille kovin herkkiä. Bongauslistaa en ole tälle matkalle ehtinyt koota mutta hyvältä tulos näyttää jo toisen päivän jälkeen.

Olisiko teillä ruokaa? Wallabit tulevat terassille.

Remarkable Rocks

OIkei tarkkaan kuin tuijottaa löytyy lokin vierestä pari hyljettä

Kangaroo Islandin kävelyreitit
Kangaroo Islandin kansallispuistojen maksut

2 kommenttia:

  1. Ehkä maailman suloisimpia otuksia. Tekisi mieli laittaa kassiin ja kuskata Suomeen!
    -sis

    VastaaPoista
  2. Niitä on parhainta ihalla täällä :) Matkalippua vaan ostoskoriin ja Australian ihmeitä katsastamaan!

    VastaaPoista