lauantai 17. syyskuuta 2011

Kevät

Täällä on selkeästi kevät tuloillaan tai oikeastaan ollaan jo virallisesti kevätkuukaudessa eli syyskuussa (kuinka oudolta tuntuu sanoa syyskuu ja tarkoittaa oikeasti kevään ensimmäistä kuuta...) Puut, jotka tiputtavat lehtensä talveksi, ovat nyt hiirenkorvilla tai jo vähän pidemmälläkin, päivät pitenevät (pimeää tulee kuuden tienoilla) ja lämpötila nousee toisinaan 25 asteen kieppeille.

Suomeen verrattuna erot vuodenaikojen välillä ovat pienemmät ja huomaamattomammat. Keväällä Suomessa lumikinokset sulavat, miinusasteista siirrytään plussan puolelle ja päivät pitenevät ihan käsittämätöntä vauhtia. Täällä muutamat puut tiputtavat lehtensä, lämpötilassa pysytään plussan puolella vuoden ympäri ja päivätkin pitenevät talven ja kesän välillä vain noin viisi tuntia. Kovin leppoisaa lämpötilan osalta mutta kaipaan kovasti pitkiä kesäpäiviä ja dramaattisempia vuodenajan muutoksia, jotka takaavat erilaiset tunnelmat vuodenaikojen välillä.

Kotikadun puut lehdessä.

Tänään ollaan keskitytty kevääseen ja kesän vastaanottoon missäs muualla kuin Bunningsilla eli paikallisessa rautakaupassa (kuten myös kolmena edellisenä viikonloppuna...). Tällä kertaa oli hankittava kalusteita takapihalle. Kalustettiin sisäpiha valtavalla aurinkovarjolla, pöydällä ja penkeillä.

Alaterassin kalustus. Varjo odottelee auringonpaistetta.

Terassia oli pakko testata tänään myös grillailun parissa. Löydettiin Colesista garfishejä (erikoisia pitkiä kaloja), joita on pitänyt testata jo pitkään. Maku muistutti kotoisaa ahventa ja nousi omalla suosikkilistallani aika kärkipaikoille paikallisista kokeiluista.

Garfish

Parsaa parsalle :)

Kevättä kohti hämähäkkitilasto alkaa täyttyä vaikka talven osalta on ollut onneksi mukavan hiljaista. Olen seuraillut läpi talven yhtä kiinnostavaa yksilöä ulko-oven lähettyvillä. Koko talven siinä on ollut sinnikkäästi ihan pienen pieni hämähäkki kuukausi tolkulla ja kutonut lisää seittiä vanhan päälle. Verkko on talven aikana muodostunut jokseenkin suttuiseksi lehdistä ja raadoista. Tänään pikkuhäkki oli tullut esille syvältä verkon uumenista tervehtimään kevätpäivää. Oli pakko napata kuva siitä.

Hämähäkki oven vierestä, mikroskooppisen pieni! 
Mittasuhdetta pienellä häkille, eihän tästä kuvasta edes erota sitä...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti