torstai 1. syyskuuta 2011

Krokotiilejä, haita ja kilpikonnia

Port Douglas ja mukavan trooppisen tuntuinen sää. Asteet lähellä kolmeakymmentä ja kosteaa. Iltaisin ei tarvitse huolehtia pitkähihaisen paidan kantamisesta vaan t-paita riittää, eikä tarvitse palella.

Loman bongauslistalta (ja sen ulkopuoleltakin) on eläimiä ehditty nähdä. Käytiin eilen Daintree-joella pienellä veneellä katsastamassa krokotiilejä. Onnistuttiin näkemään kaksi pienen pientä ja yksi suurempi yksilö. Kovin tehokkaasti ne tosin maastoituivat joen rannoille. Samaisella reissulla nähtiin myös upeita kuningaskalastajia, erikoinen hämähäkkiyhteisö (tiimityönä kudotut verkot ja jaetut saaliit), mangrovea, rapuja ja puiden oksiin kietoituneita kukkia.

Piipahdettiin paluumatkalla Mossman Gorgen alueella. Meillä on töissä neuvotteluhuoneet nimetty Australian tärkeimpien nähtävyyksien mukaan, joten sen tiedon varassa poikettiin ihastelemassa pientä koskea. Isompaa vaellusreissua ei kuitenkaan tehty.

Tänään oltiin sitten päiväreissu koko loman odotetuimmassa kohteessa eli Suuren valliriutan ulkoriutalla. Isolla laivalla kohti riutalle rakennettua tukipistettä, snorklailua ja lasipohjaveneellä ajelua. Snorklailun tähtihetki oli pienen riuttahain (? reef shark) havaitseminen valkoista hiekkaa vasten syvältä pohjasta. Yritin snorkkeli suussa huudella Körkortille löytöäni mutta ei oikein elämöinti kuulunut toiselle puolelle riuttaa. Onneksi nähtiin toistamiseen vastaavanlainen yksilö. Nähtiin myös kaksi kilpikonnaa (tosin lasipohjaveneestä) sekä kasoittain upeita kaloja. Kalakuvastosta ei ihan kaikkia yksilöitä löytynyt mutta kauniita joka tapauksessa.

Lizzy eli paikallinen krokotiili rannalla.
Mangrovea

Mossman Gorge

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti