lauantai 4. elokuuta 2012

Australian alkuperäiskasvien jäljillä

Tein tänään reissun Morningtonin suuntaan Arthurs Seatin puistoihin. Täällä on ollut aurinkoista ja noin 14 astetta lämmintä. Ajattelin, että juuri sopiva sää kävelyreissulle Victorian johonkin mukavaan puistoon. En ole täällä ihan hirvittävästi ajellut pidempiä reissuja yksin mutta kun Körkort on nyt Suomessa ajattelin, että mennään iPadin avulla sitten kohti Morningtonia ja hyvinhän se sujui.

Victoriassa on paljon metsiä ja puistoja, joihin voi tehdä päiväretkiä ja polut ovat melko hyvässä kunnossa. Katseltavaa riittää ja mielestäni aika hyvä tapa rentoutua. Täällä on edelleen talvi mutta kun miinuksen puolella ei käydä ollenkaan, vihreää ja kukkivia kasveja riittää läpi vuoden.

Kävelin Two Baysin kävelyreittiä kohti Seawindsin puutarhaa. Puutarhan kätköistä löytyi useita Australian alkuperäiskasveja. On aika hauska huomata, että vähitellen alkaa tunnistaa jo muutamia lajeja.

Ostin avukseni viime vuonna Queenslandin reissulta Australian alkuperäiskasvien oppaan, josta löytyvät niin eukalyptuspuut kuin pullonharjat ja ruohopensaat (suomenkieliset käännöksiä en ole tosin tarkastanut). Seawindsin puutarhan lisäksi poluilla tuli vastaan upeita keltaisia acacioita, kuoriutuvia eukalyptuspuita sekä useita kukkia.

Polun alussa

ja kartasta kuva, että ei eksytä.

Acacia

Acacia keltaisissa kukissa

nää vois olla vaikka apiloita.

Epacris

luumupuu...

...vaaleanpunaisessa kukassa.

käppyröitä puita

narsisseja kukassa

puunhaara

talvikukka, tämä löytyi jostain ruohikosta väripilkkuna

monta metriä latvoihin

kuoriutuvia puita

Grass tree

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti