maanantai 24. joulukuuta 2012

Hyvää Joulua!

Joulu on todellakin ovella ja täällä on odotettu koko päivä perheeni saapumista Melbourneen. Kaikenlaisten talvisten kujeiden takia lennot tyssäsivät jo Frankfurtissa ja aamuisen saapumisen sijaan porukat ovat tulossa tänne puolen tunnin sisällä (noin klo 23.30).

Eilen oli täällä kovin kuuma päivä. Kokonaiset 38 astetta ja tänään onneksi ihanan viileää (auringon laskiessa mukavat 18 astetta). Ollaan valmistauduttu jouluun käymällä South Melbournen marketilla ja haalimalla huomiseksi kaikki tarvikket australialaiseen jouluun eli seafood barbien toteuttamiseen. Torilla oli kyllä sellainen vilinä kalaosastolla, että naureskeltiin ensimmäinen vartti. Sitten ryhdyttiin kiltisti jonottomaan ja saatiin kaikki tarvikkeet aina valtavista ravuista ostereihin. Tällainen trafiikki taitaa sattua ainoastaan jouluna.

Tänään ollaan nautiskeltu tosiaan hieman leudommista säistä ja on ollut oikeasti mukavaa, kun on voinut liikkua ulkoilmassa. Kävin rannassa pitkällä lenkillä ja illasta grillailtiin pohjoismaisessa seurassa leppoisasti chorizoja ja glögiä (kyllähän se niinkin menee). Nyt sitten enää muutama hetki, kun perhe on täällä :)

Kuvien lomassa, toivotamme siis mukavaa joulua lämpöisistä tunnelmista ja palaamme uuden vuoden tunnelmiin viikon sisällä!

Sitrus-Six-pack!

Tomaatti ja sitruuna - six-packien juhlaa

Mitä sitä illalliseksi...

Cabernet-pihvejä...

...makeaa salaattia...
...leipien mausteeksi rosmariinia...

...ja kaikki grilliin.

Herkullinen kasa sai muotonsa ja...


...kuoharia Tasmaniasta päälle.

Iittalan lyhty sai ylleen paikalliset nekut.

Kalatiskit aamulla. Valinnanvaikeus...

Joulutähtien rivi marketilla.

Tyhjät sängyt odottavat ensimmäisiä matkailijoita - huone nro1

Huone nro2 (viinikaapin vieressä - ihan kuin sviitti!)

Huone nro3 - eläkeläisille, ilmastointi ja kaikki!


4 kommenttia:

  1. Hyvää Joulua! Mekin mennään kohta naapuriin tapaamaan joulupukkia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mukavaa joulua koko perheelle! Tänne saatiin väsyneet matkaajat vihdoin perille ja ollaan jo nautittu jouluaamun tunnelmista :)

      Poista
  2. Oletteko rakentaneet asuntoon lisäkerroksen vai muuttaneet huomaamattani?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toi huone numero 2 on eteisestä. Ihan samassa asunnossa ollaan mutta luovuudella ollaan muutettu bed and breakfastiksi kuudelle hengelle ;)

      Poista