lauantai 1. joulukuuta 2012

Koti-ikävän selättäminen joulukuussa

Joulukuussa mennään ja tämähän on niitä kuukausia, jolloin varmasti voi pahimmin iskeä oikein kunnon koti-ikävä. Tänä vuonna sen estämiseksi on luvassa tutut vanhat selviytymiskeinot: perhettä Suomesta tulee kylään jouluksi ja uudeksi vuodeksi ja kesä on parhaimmillaan, joten joulu ei tunnu liian synkältä.

Uutena selviytymiskeinoina on lisäksi hankittu kattavat eväät Ikeasta. Täällä jos tulee oikein iso tarve tuttuja elintarvikkeita, niin niitä voi tosiaan käydä haalimassa Ikean ruokaosastolta tai minimarketista. Tehtiin tänään siis retki Ikeaan, väisteltiin kaikki varsinaiset huonekaluosastot ja siirryttiin lounaslihapullat nautittuamme suoraan elintarvikeosastolle.

Nyt on jääkaapissa Kallen mätitahnaa, useaa eri maustesilliä ja mätiä. Lisäksi kaapista löytyy näkkileipää ja sinappia sekä pakastimesta kilo lihapullia, korvapuusteja sekä mustikka- ja omenapiirakkaa. Niin ja eihän joulu ole mitään ilman glögiä. Sellaista tuli hankittua sekä tummaa että vaaleaa.

Nautiskelin takapihan terassilla tänään näkkileivät mätitahnalla ja hörppäsin lasillisen paikallista sauvignon blancia. Ei pitäisi tulla koti-ikävä vaikka joululaulut raikuvatkin jo jokaisessa kaupassa. Kiitos Ikea.

Kylmälaukku on täytetty Ikean herkuilla.

Glögiä, glögiä, glögiä!

Kesäiset joulukoristeet - teipillä vaan ikkunaan.

4 kommenttia:

  1. Kuulostaa tutulta. -H- hamstraa sieltä edellä mainittujen lisäksi puolukkahilloa (paitsi ei me kyllä ikea lihapullia ole taidettu ostaa, omatekoiset on parempia, mutta käytiin mekin viime viikolla Ikeassa syömässä pullat). Ja ei tän kauempana asuta.. Venäläiset ruokakaupat voivat auttaa myös koti-ikävään, sieltä voi löytyä pakaste-puolukoita. Mutta (villi)mustikat on jo haastavampi juttu..

    VastaaPoista
  2. Joo, meillä on myös puolukkahilloa jääkaapissa. Tarjoilin sitä tässä yksi päivä kevätrullien kanssa (sweet and sour - samalla idealla;))

    Kiitti vinkistä noiden venäläisten kauppojen osalta. Tällä viikolla satuin miettimään sitä, että vaikka sitä useammin mieltää olevansa ihan vaan nordic niin jotain kovin kotoista tuossa venäläisessä keittiössä on. Vanha sanonta, pitää mennä kauas, jotta näkee lähelle, pätee hyvin. Täytyykin googlata Melbounen venäläiset kaupat ja ravintolat.

    Joo ja villimustikat ovat hankalia myös täällä samoin kuin sienet. Me ollaan syöty täällä kovasti pensasmustikoita mutta se tuntuu välillä aika älyttömältä. Yksi suomalainen ystäväni oli löytänyt sellaista pulveria/jauhetta, jota voi laittaa vaikka piirakkaan rahkan kaveriksi. Onneksi näitä eväitä onneksi putkahtelee hyllyjen lomasta aina pahimpaan ikävään :)

    VastaaPoista
  3. Hei,

    Ollaan mieheni kanssa molemmat seka IKEA- etta joulufaneja, joten on monta hyvaa syyta ravata paikallisessa IKEAssa nain joulun alla.

    Uutena bloggaajana (mutta vanhana ulkosuomalaisena) seuraan monia ulkomailla asuvia suomalaisia blogaajia. Toivottavasti et pahastu kun linkitin sun blogin omassa postauksessani:

    VastaaPoista
  4. Terve Kati,

    Mukavaa, kun olet löytänyt blogiini ja aina saa linkittää postauksiini :)
    Onpa mukavan oloinen blogi myös sinulla. Täytyypä tutustua tarkemmin.

    Anne

    VastaaPoista