perjantai 3. toukokuuta 2013

Loman muistelua ja ajatukset kohti viikonloppua

Ollaan palattu takaisin arkeen lomareissulta. Lomasta jäi kuitenkin paljon mukavia muistoja, joista on ollut iloa pitkin viikkoa. Ajattelin kirjoittaa vielä muutamasta Länsi-Australiassa koetusta hetkestä ja nähtävyydestä.

Fremantlen vierailusta on vielä sanottava, että hotellimme tai Bed&Breakfast -paikka nimeltä Fothergills of Fremantle oli kyllä ihan loistava. Paikkaan astuessa sai tunnelmoida taiteesta jokaisessa huoneessa lattiasta kattoon, ihastella paikan kirjastoa ja lainata opuksia sekä nauttia mitä upeimmasta aamiasesta ihanassa ruokasalissa. Tämän reissun mukavin majoitus!

Suunnattiin Fremantlen jälkeen Margaret Riverille. Alkuperäiseen ohjelmaan kuului päivä autossa eli pistäytyminen The Pinnaclesilla ja samana päivänä ajo Busseltoniin. Kilometrejä olisi tullut liikaa ja todettiin, että otetaan tämä loma nyt ihan vaan lomana ja suunnataan pohjoiseen paremmalla ajalla.

Margaret River oli kyllä mielenkiintoinen paikka. En ole ennen käynyt alueella, jossa yhdistyvät viinitlilat ja surffirannat sulassa sovussa. Jotenkin rento, välitön ja erittäin leppoisa paikka. Perthiin verrattuna asteet olivat lähempänä Melbournea ja jouduttiin vaihtamaan kesäasuista vähän syksyisempiin. Lämpöä on tänä kesänä saanut kokea ihan tarpeeksi, joten ei varsinaisesti haitannut hieman viileämmät kelit.

Ajaessamme Margaret Riverin suuntaan, Körkortin päässä oli alkanut muodostua jo lista seuraavista vierailukohteista. Merimuseoiden, tutkimusmatkojen tai maustereittien lisäksi sieltä löytyy usein majakoita ja upeitahan ne ovat niin sijaintinsa kuin tarinoidensa osalta. Stella Bella -viinitilan jälkeen suunnattiin sitten Leeuwinin majakalle, jossa Intian valtameri ja eteläinen sellainen kohtaavat. Ja olihan se upea!

Palatessamme kohti Margaret Riveriä pysähdyttiin myös karri-metsässä (kovin satumaisen kuuloinen). No,  jokatapauksessa Länsi-Australian karri-metsissä kasvaa yhdet maailman pisimmät jalopuut. Valtavan korkeita, paksuja ja suoria eukalyptuspuita. Metsää katsellessa tuntui jotenkin kotoisalta ja mukavalta.

Viikko on perjantaissa ja edessä viikonloppu. Körkort täyttää vuosia huomenna - katsotaan millaiset juhlat huomenna saadaan aikaiseksi.

Leeuwinin majakka - ylin kerros
Fremantlen hottellin mukava aamiashuone
Hilloa, paahtoleipää. hmm...
Löydettiin Fremantlen merimuseon laatoista myös suomalaisia nimiä - Pekkala Niilo ja Yrjö sekä Armadale -alus.
Busselton Jetty - 1.8km pituinen laituri Busseltonissa.
Majakan maisemissa
Leeuwinin majakka

Intian valtameri ja eteläinen sellainen kohtaavat.
Karri-metsillä
Leeuwinin viinitilan taidekokoelmien parissa.





2 kommenttia:

  1. Fanitan Aussilaa pelkästään näiden sun matkakertomusten perusteella ihan älyttömästi!! Tuo Leeuwinin majakka on ehkä kaunein ikinä - kokonaan valkoinen <3

    VastaaPoista
  2. White and Sweet kuten sanoisit :) Kiva, että tykkäät!

    VastaaPoista