lauantai 11. toukokuuta 2013

Toukokuun juhlahetkiä

Toukokuu on meille molemmille juhlakuu. Körkort täyttää vuosia kuusi päivää ennen minua ja niitä juhlia vietettiin viime lauantaina ihan yllätten. Järjestin pienimuotoiset yllätyskekkerit Körkortille viime lauantaina ja oli mukavaa saada paikalliset kaverit juhlistamaan hetkeä kanssamme.

Ruotsalaisvahvistus toi matkassaan tietysti kotimaisia drinkkejä ja nostimme maljat laulun saattamana hieman vanhemmalle Körkortille. Kakkua riitti myös pakkaseen asti, sillä oma laskutaitoini petti pahasti leipomon tiskillä (en edelleenkään leivo vaan luotan parempien tiskien tarjontaan). Makeaa siis riittää talven piemeneviin iltoihin.

Säät ovat tosin olleet taas jotain ihan muuta kuin syksyiset tai talviset. Oma syntymäpäiväni eilen, osui mitä upeimmalle päivälle. Mukavat 25 astetta ja ei tietoakaan onko kevät, kesä vai syksy.

Tänään ollaan myös nautiskeltu kesätunnelmista, vaikka illallislistalla olikin kovin talvista tunnelmaa. Tehtiin viikonlopun kunniaksi pitkästä aikaa ruokaa ihan ajan kanssa ja venäläinen stroganoff valmistettiin tällä kertaa sisäfileestä. Onni, että huomenna on sulattelun osalta tennistä luvassa...

Suomalaisesta keittiöstä ja ravintoloista oli muuten tänään iso juttu paikallisessa sanomalehdessä The Age. Helsinkiläiset Olo, Chef & Sommelier, Ask ja Spis mainittiin artikkelissa. Juttua lukiessa tuli ikävä  suomalaisia marjoja ja erityisesti sieniä. Vaikka kaikki raaka-aineet ovat täällä aivan mahtavia laadullisesti, sienivalikoima on kyllä aika kapea.

Alla kuvia viikon varrelta.

(kaasu)takkatuli Körkortin aamiaspaikassa viime lauantaina.

Ruotsalaisia väkijuomia...

Näin alkaa stroganoffin teko...

...sitten sienet ja sipuli...

...viinietikat, valkoviiniä, kermaa ja kaikki sekaisin.

Lisäkkeeksi pieniä porkkanoita ja ruusukaalia.

Keittiömme kaaoksen alla. Pieni mutta toimiva.

Stroganoff annosteltuna.

Viinikaapin kätköistä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti