sunnuntai 17. elokuuta 2014

Foodie-viikonloppu

Ei footya vaan foodia eli herkutellessa on mennyt tämä viikonloppu paikallisen jalkapallon katsomisen sijaan. Jotenkin vaan viikonloppuisin on aika mukava tehdä ajan kanssa ruokaa ja kokeilla herkkuja jos toisiakin. Kiloillehan tämä tekee vain hyvää...Tässä siis ote kaikenlaisesta viikonloppufiilistelystä.

Uppomunista ja avokadotahnasta on tullut yksi aamiassuosikeistamme. Körkortin toiveesta tehtiin niitä sitten lauantaina aamiaiseksi. Sitten käytiin autokaupoilla katsastamassa maailman vähiten järkevää autoa. Koeajossa oli tietysti fiilistä - ainakin Körkortin ja sen ruotsalaisen kaverin mielestä.

Illalla meille tuli kavereita kylään ja päätettiin käydä pitkästä aikaa South Melbournen marketilla poimimassa tykötarpeita matkaan. Valkoista kalaa ja itämaisia makuja. Tehtiin Jerusalem nimisestä keittokirjasta kanelin, hunajan ja ruusun tuoksuista kalaa riisin kera. Jälkkäriksi saatiin maistella kokoelma erilaisia macaron-leivoksia.

Tänään ollaan käyty lenkillä ja ihmettelemässä Malvernin talvea. Vaikka on edelleen kylmä, acasiat (wattle trees) ovat täydessä kukassa kuten myös punaiset eukalyptukset. Joitain kevään merkkejäkin on havaittavissa. Puut ovat jokseenkin paljaita mutta aikaisimpien lajikkeiden kärjissä on jo vihreitä lehtiä - kevät, kevät, kevät!

Körkortilla oli eilen torilla jo mielessä sunnuntain illallinen. En sen enempää kysellyt menun perään vaan päätin odotella iltaan. Vaikka molemmat tykätään ruoanlaitoista, ollaan aika erilaisia kokkeja. Körkort löytää yleensä reseptin, jonka haluaa toteuttaa, seuraa sitä tarkasti, minä sitten autan apukokin roolissa ja lopputulos on lähes aina äärimmäisen herkullinen ja uutta kokeileva. Itse yleensä katselen kirjoista lähinnä kuvia ja etsin inspiraatiota yleisellä tasolla. Keksin lennosta, mitä muuta asetelmaan voisi ynnätä, minkä seurauksena osa kokeiluista yllättää positiivisesti ja toisissa on parantamisen varaa.

Tänään oli siis Körkortin vuoro rakentaa illallinen ja kuten yleensä, upeahan siitä tuli. Tehtiin Rydbergin pannua Nicolas perunoiden ja hyvän sisäfileen kera. Aikasta parannettu versio siis pyttäristä. Muutama vuosi takaperin joululahjaksi saatu leikkuri oli oivallinen apu täydellisten kuutioiden leikkuussa. Näillä energioilla onkin sitten hyvä jatkaa uuteen viikkoon.

Avocado benedicts

Kaapista löytyi dukkah - leipää, öljyä ja sitä siis

Reseptiä noudattaen itämaista kalaa ruusunlehtien ja muiden mausteiden kera.

Hapankermaa ja dijon-sinappia sekaisin

Rydbergin pannuun piti kaikki laittaa kuutioiksi - onneksi on työkalut kunnossa.

Körkortin asettelema parempi pyttis - Rydbergiä tarjolla

Keltuaisshotit laseihin ja pyttiksen viereen

Kattaus ja fiilistelyä.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti