perjantai 30. tammikuuta 2015

Australian avoimet - Tennishuumaa

Kohta on mennyt kaksi viikkoa Australian avoimien alkamisesta. Melbourne on täyttynyt tennisturisteista, suomalaisista punaisine takkeineen ja tietysti lippuineen. Töissä on tietysti keskusteltu ainoastaan tenniksestä ja veikkailtu kuka mahtaa päätyä finaaliin.

Olen käynnyt ensimmäisesta vuodesta 2011 lähtien katsomassa Jarkko Niemisen peliä - siis neljänä vuotena perättäin. Näin viidentenä vuonna kävi niin, että en päässyt ensimmäiseen peliin ja toisen pelin aikana päädyin työmatkalle Gold Coastille. Siellä ollessa yritin tietysti seurata peliä pitkin päivää ja lopultahan Nieminen voitti toisen pelinsä. Oli hirveä homma pähkäillä, että ketä vastaan Nieminen mahtaisi pelata seuraavaksi ja kaiken epävarmuuden keskellä ostin lopulta peruslipun (ground ticketin) lauantaille. Myöhemmin selvisi (kiitos suomalaisen ja Vietnamin kautta kulkeneen tennistietotoimiston), että Nieminen pelaisi lauantaina Rod Laverilla.

Tilanteen ymmärrettyäni ajattelin, että vaikka en Rod Laverille pääsekään menen katsomaan pelin alueelle vaikka vaan isoilta näytöiltä. Matkalla alueelle tuli kuitenkin mieleen, että ehkä sitten kuitenkin maksan välistä hieman lisää ja hankin liput otteluun.

Joskus kun oikein kovin toivoo jotain niin onnikin osuu kohdalleen. Jonotellessani lipputiskille, eräs ohikulkija tiedusteli josko olisin kiinnostunut ilmaisesta lipusta Rod Laverille ja sinnehän sitä sitten päädyin!

Ensin seurasin Serena Williamsin ja Elina Svitolinan peliä ja sitten oli luvassa tietysti Nieminen vastaan Wawrinka. Kaivaessani suomenlippua laukusta vieruskaverini tokaisi, että ai oletko sinäkin Suomesta? Siinä sitä sitten kannustettiin Jarkkoa. Vaikka voiton veikin Wawrinka oli jännittävää seurata Niemisen peliä pääareenalla.

Tämän vuoden avoimet ovat omalta osalta muutenkin aika merkitykselliset. Sain nimittäin Körkortilta joululahjaksi liput miesten finaaliin! Kerranhan avoimet on nähtävä ihan livenä. Aika hymyä olen ollut viimeiset kaksi viikkoa ja kovasti ollaan veikkailtu, että kuka sinne loppuotteluun oikein päätyy.

Murray varmistettu toiseksi ja tänään selviää pelaako Djokovic vai Wawrinka Murrayta vastaan. Oma suosikkini on siis Djokovic. Pidän peukkuja, että nähdään tämä monen alan taituri siis finaalissa. Taidankin laittaa kuvien sijaan vain otteen Youtuben kätköistä, jossa Novak imitoi vastustajiaan :) Paras kuitenkin voittakoon - en valita vaikka tämän illan ottelu päättyisi toisin. Pääasia, että pääsee katsomaan ihan maailman upeinta tennistä.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti