lauantai 6. heinäkuuta 2013

Raparperihillo, grillipunajuuri ja dippejä

Pitkästä aikaa viikonloppu, jolloin on kokkaillut ja puuhastellut kaikenlaista mukavaa keittiössä. Parin viikon takaiselta Daylesfordin reissulta tarttui mukaan raparpereja ja artisokkia, jotka on huudellut kylmähyllyiltä käytettäviksi. Artisokkaa olen ehtinyt jo käyttää useampaan otteeseen keitoissa ja pyreissä mutta raparperit on jäänyt käyttämättä.

Tänään sitten väsäsin ehkä toisen kerran elämässäni raparperihilloa tai jotain makeaa sosetta. Viisitoista pientä vartta tuli keitettyä ja sekaan heitettyä tähtianista, kanelitanko ja pieni pala tuoretta inkivääriä. Kaapin kätköistä löytyi myös tummaa sokeria ja hieman vanilijasokeria. Ihan kauniin värinen sose siitä tuli. Körkortille aamupuuron sekaan.

Innostuin myös testaamaan punajuuria grillissä. Tykkään erilaisista dipeistä leivän päällä mutta ne ovat täällä toisinaan tosi teollisen makuisia. Kokeilin sitten punajuurien ja porkkanoiden kypsentämistä grillissä folion sisällä ja laitoin ne lopulta blenderiin. Maustoin porkkanat kevätsipulilla ja suolalla ja punajuuret kuminalla (tai jeeralla), suolalla ja kaapista löytyneellä sitruunalla. Ihan sopivia paahtoleipien päälle.

Grillissä odottelee vielä kana. Illallista on siis luvassa kanan ja tomaatti-basilika-quinoa -salaatin kanssa. Ihan liikunnasta menee tämän päivän puuhastelut!


Raparperit kuutioiksi...


ja keittämisen kautta hillopurkkiin raparperihilloksi.


Uunipunajuuri

Porkkana- ja punajuurisoseet tai vaikka dipit


quinoa-salaattia

Daylesfordin artisokat - huomatkaa vaaka! (myyjä oli muuten vähintään yhtä vanha).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti