maanantai 22. heinäkuuta 2013

Talvi Australiassa

Aloitettiin päivä tänään aamiaisella Körkortin ja sen kaverin kanssa lempparipaikassani Port Melbournen rannassa eli Sandbarissa. Ihailtiin ulkoterassilla auringonpaistetta sekä hiekkarantaa ja ihmeteltiin muutamia uimaan uskaltautuneita.

Pääsin poikien sunnuntaireissulle mukaan, johon kuului aamupalan jälkeen mm. retkeilykaupassa kiertelyä (lähes tunti) ja paikallisessa kodinkoneliikkeessä piipahtaminen. Lisäksi spontaani autoajelu oli listalla. Ajeltiin siis johonkin Yarra Rangesin suuntaan sen enempää kohdetta miettimättä.

Maisemat oli upeita, mitä korkeammalle kavuttiin. Valtavia saniaisia ja eukalyptuspuita. Ihmeteltiin vastaantulevia autoja, joiden konepeltejä peitti lumi. Mietittiin, että mistä kaukaa ne mahtoivat tulla, kunnes huomattiin saniaispuita lumen peitossa. Ensin vähän lunta siellä täällä ja mitä korkeammalle edettiin (lopulta 1250m korkeuteen) sitä enemmän lunta löytyi!

Ihan yhtä kylmältä tuntui kinokset varpaiden alla kuin Suomessa ja muutaman vuoden takainen talvi muistui hyvin mieleen. Oli jotenkin ihmeellistä nähdä kuitenkin sademetsämäinen alue lumen peitossa. Eukalyptuspuut olivat ihan lehdessä ja kinokset niiden päällä.

Aamun aurinkoisista aamiaismaisemista talvisiin tunnelmiin. Ihan kiva poikien reissu.

Pulkkamäkeä ylös

Eukalyptusmetsä lumen peitossa

Saniaiset ja lunta

Lehdet puussa ja lunta päällä









Ei kommentteja:

Lähetä kommentti