sunnuntai 14. heinäkuuta 2013

Sateinen viikonloppu - lämmintä bouillabaissea siis valmistamaan

Täällä on ollut yksi talvisimmista viikonlopuista. Sadetta on riittänyt ja pimeys tuntunut liioitellun syvältä. Asteet ovat olleet ihan siedettävät (tänäänkin noin 16-17) mutta kun sataa kaikki tuntuu täällä kovin talviselta.

Sääolosuhteet huomioiden, Körkort ja sen ruotsalainen kaveri eivät voineet valita kehnompaa viikonloppua telttaretkelleen. Sinne ne lähtivät saunateltta ja pari tavallista telttaa kainalossa kohti villejä metsiä ja jokimaisemia. Jäin ihan suosiolla nautiskelemaan sateensuojasta kotona.

Sade jatkui läpi yön ja tänään aamulla (erityisen aikaisin) telttailijat olivat jo matkalla takaisin Melbourneen. Eteiseen kasaantui märkiä tamineita. Patjoja, kaasukeitin, mutaisia kenkiä ja pahimpana telttasauna. Se oli pakko kasata takapihalle pesua ja kuivumista varten.

Kasattuamme teltan, menin sen sisälle sadetta pakoon. Ensimmäisen kerran kasauksen jälkeen teltta oli ihan saunantuoksuinen. Oli kuulemma toiminut hyvin lämmityksen osalta ja aiheuttanut asiaankuuluvaa ihmetystä ohikulkijoiden keskuudessa.

Olen jonkun verran selvitellyt Port Phillipin kunnalta saunanpystyttämispaikkoja rannoille ja puistoihin ja tähän mennessä ollaan saatu lupa ainoastaan muutamiin puistoihin (jotenkin luulisi, että paljon turvallisempaa olisi laittaa sauna tulille hiekkapohjalle ja veden ääreen mutta lupa rannalle on ollut ehdoton no-no). No nyt näyttä kuitenkin siltä, että voidaan ehkä kokeilla telttasaunaa ihan vaikka omalla takapihalla. Onneksi teltta tuli vihdoin testattua villimmissä olosuhteissa ja todettua melko paloturvalliseksi.

Sen verran kosteus, pimeys ja kylmyys on tuntunut talvelta, että päätin tänään väsätä kunnon kalakeiton tai ranskalaisen bouillabaissen sunnuntain iloksi. Löysin mukavan reseptin pastanjauhanta-blogista ja aivan ihanaahan siitä tuli! Fenkolin siemenet unohtui kauppaan mutta makua riitti silti. Laitoin soppaan paikallista snapperia, barramundia, basaa ja lohta. Muut merenelävät jäi tällä kertaa kokeilematta mutta ihanan makuinen kalakeitto joka tapauksessa. Sen verran paksua keittoa tästä tuli, että ihan hyvin voisi lisätä liemeksi vielä yhden tölkin tomaattimurskaa.

Aurinko näyttäisi pilkistävän vihdoin hieman pilvien takaa. Ehkä saadaan vielä viikon varrella teltta kuivatettua (ja pitkään kaivatut löylyt koettua).

telttailutunnelmia

sauna käytössä

Porkkanaa, fenkolia, sipulia, selleriä, persiljaa, valkosipulia, laakerinlehtiä ja bouillabaisse on aluillaan.

Snapperia, lohta, barramundia ja basaa paloiksi.

Tomaattimurska, kalaliemi tunniksi vielä mukaan ja lopuksi kalat 10 minsaksi kypsenemään.

Valmista tuli! Nokare aiolia itse keittoon ja maku on kohdillaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti