perjantai 9. elokuuta 2013

Verkkokaupan perustaminen Australiassa

Tämän päivän postaus liittyy pieneen projektiin, jonka äärellä olen puuhaillut viimeiset kolme kuukautta. Työni paikallisessa vakuutusyhtiössä loppui maaliskuun lopussa ja sen jälkeen onkin ollut aikaa miettiä, mitä sitä sitten seuraavaksi tekisi.

Ajattelin hakea ensin seuraavaa samantyyppiistä roolia kuin mitä olen tehnyt viime vuosina mutta sitten jotenkin alkoi tuntua kutkuttavalta kokeilla oman yrityksen perustamista. Olen aika pitkään halunnut avata oman pienen kaupan ja lopulta ajattelin, että kun digitaalinen puoli on jokseenkin tuttua, niin mitä jos sitä perustaisikin verkkokaupan.

Tämä on ollut aika hauska projekti. Mietin pitkään, että mitä tämä verkkokauppa oikein myisi ja sitten huomasin, että mielestäni australialaisilla suunnittelijoilla, erityisesti korujen ja kodintarvikkeiden suunnittelijoilla, on erityisen mielenkiintoisia tuotteita. Päätin siis ryhtyä myymään Australiassa suunniteltu tuotteita.

Olen saanut selvitellä paikallisia yritysmuotoja, lainsäädäntöä, tutustua pahvilaatikon toimittajista kaulaliinan kutojiin ja pähkäillä eri toimittajien kanssa tavaroiden lähettämistä osavaltiosta toiseen. On ollut myös  mukavaa tavata tuotteiden suunnittelijoita ja kuulla tarinoita, miten kukin tuote on saanut alkunsa.

Aloittelen kolmen suunnittelijan kanssa näin alkuun. Joe Chesterin Treehorn Design tekee puutuotteita, kuten tarjoilulautoja, tarjottimia ja koruja. Bonnie Son This is tuottaa kauniita Corianista valmistettuja koruja ja Thea Samiosin Thea&Sami painaa pellavatuotteisiin upeita kuvioita.

Tästä eteenpäin uskaltanen kirjoittaa blogissani myös vähän enemmän työjutuista. Voin nimittäin sanella ihan itse yritykseni sosiaalisen median säännöt ja jakaa jatkossa enemmän yrittäjän tarinoita aussilasta ;)

Tein sivuilleni oman osion verkkokaupalle, sieltä löytyy vähän lisää kuvamateriaalia.

Jaahas, viikonloppu sitten käsillä. Näyttää kovin sateiselta ja harmaalta. Tällä viikolla oli tosin yksi upea ja aurinkoinen päivä - kevät otettaisiin oikein mielellään vastaan ja mielellään pian!



2 kommenttia:

  1. Aivan upea juttu tuo kauppa - onnea Anne!! Paljon terkkuja sinne Melbourneen meidän porukalta :) t. Helena

    VastaaPoista
  2. Kiitos Helena :) Sitä on ollut mukava väsätä ja on aika kivaa, että se on vihdoin livenä. Tulkaahan moikkaamaan meitä pian sieltä ikuisesta lämmöstä :)

    VastaaPoista