lauantai 24. elokuuta 2013

Talvesta nautiskelua

Viikot ovat taas vierähtäneet vauhdilla. Talvea on edelleen jäljellä ja ollaan nautittu aika mukavista hetkistä talvisen luonnon parissa. Viime viikonloppuna käytiin ajelemassa Warragulissa ja Noojeessa, Gippslandissa (edelleen siis Victoriassa). Ajatuksena oli vihdoin käydä ihastelemassa jättikäpyjä ja yhtä kuuluisaa puuta, josta ollaan luettu paikallismedioissa. Paikalle saavuttua saatiin kuitenkin todeta, että käpyaika ei ollut kohdillaan ja puu oli kovin kävytön. Käpysadoista myöhemmin juttua - kunhan siis osutaan oikeaan aikaan paikalle.

Reissu oli kuitenkin mukava vaikka kävyt jäikin kohtaamatta. Kirsikkapuut ja acaciat olivat upeassa kukassa ja saatiin nauttia piristävästä väriloistosta ja ihastella maisemia ihan urakalla. Täällä on jotenkin alkanut oivaltaa myös talvilajikkeiden päälle. Nehän ihan oikeasti kukkii talvella.

Ollaan saatu myös ihastella sitruskautta. Naapuripihoissa on puut keltaisia sitruunoja täynnä ja saatiin itsekin poimia satoa kattoterassilta. Meidän oma sitruunapuu kärsi hieman viime vuonna (ollessaan väärässä ruukussa) mutta tänä vuonna, muutaman toimenpiteen jälkeen, puu alkoi voida huomattavasti paremmin ja jaksoi kantaa ihan täysikasvuisen sitruunan. Talvisia kuvia siis mukana viikon varrelta.


Acaciat kukassa

Kokonainen acacia-puu

Keltaisia pilkkuja metsän keskellä 

kirsikkapuu kukassa

vaaleanpunaista

kirsikkapuu kukassa

Noojeen sillalla

Terassin sitruunasatoa

Ihan syötävä yksilö











Ei kommentteja:

Lähetä kommentti