sunnuntai 8. syyskuuta 2013

Vaalit

Se on sitten virallisesti kevät ja vaalit on vihdoin täällä saatu päätökseen. Kun tultiin tänne lähes kolme vuotta sitten Julia Gillard oli pääministeri ja sitä aikaa kesti lähes viime kuukausiin asti. Gillard on siis ollut Laborin edustaja ja Australian ensimmäinen naispuolinen pääministeri.

Laborilla on ollut kaikenlaista sisäistä nahinaa ja haastetta viime vuosina. Muutama kuukausi sitten Gillard ilmeisesti kyllästyi ainaiseen spekulointiin paikastansa ja haastoi puolueensa kynnellekykenevät ilmoittamaan halukkuudestaan puolueen johtoon sekä samalla pääministerin pestiin ja järjesti asiasta äänestyksen. Siinähän kävi niin, että Gillard hävisi edelliselle pääministerille, Kevin Ruddille paikkansa ja siirtyi politiikasta sivuun.

Yhdessä yössä sitten täällä oli uusi pääministeri (tai siis kerran jo paikalla käynyt) Kevin Rudd. Siitä alkoi varsinainen vaalikamppailu vastakkaisen Coalitionin edustajan Tony Abbottin kanssa.

Itse blogin postaus liittyy kampanjoinnin seuraamiseen ja erityisesti vastapuolueiden mainosvideoihin. Ensimmäisiä vaalimainoksia kun näimme täällä, ei oltu ihan varmoja, olivatko ne todellisia vai pilalla tehtyjä. Coalition pyöritti vanhaa Youtube-pätkäänsä nimeltä Kevin on sitruuna heti pääministerivalinnan jälkeen. Kysyin vanhalta työkaveriltani oliko se oikeasti heidän tekemä vai mistä oikein oli kysymys. Keskustelun seurauksena ymmärsin, että aika erilaisista kulttuureista tullaan vaalimainonnan osalta. Todellinen ote siis vaalimainontaa.

Samanalaista mainontaa on tietysti ollut myös Laborin puolelta. Yhdessä niissä viitataan Tony Abbottin Twittertaitoihin. Toisessa taas keskitytään Abbottin puheissa usein pyörivään in good time -lausahdukseen. On tietysti niitä omaan makuun tavallisempiakin mainoksia eli sellaisia, jossa luvataan parempaa tulevaisuutta ja puututaan kunkin mielestä tärkeimpiin epäkohtiin. Nämä esimerkkivideot nyt tuntuivat vaan erikoisimmilta.

Eilen illalla vaalitulos sitten saatiin ulos ja Abbottin johtama Coalition julistettiin selkeäksi vaalivoittajaksi. Tämän päivän tv:stä on tullut eri osavaltioiden tilanneseurantaan, haastatteluja, keskustelua Tony Abbottin aamuisesta pyörälenkistä sekä Kevin Ruddin hiljaisuudesta. Huomenna täällä on jälleen uusi pääministeri vetovuorossa.

Coalitionin mielestä, jo monen vuoden ajan, Kevin on ollut sitruuna. Sama kampanja pyörähti käyntiin heti pääministerin vaihduttua muutama kuukausi sitten.


Laborin mielestä, Tonylla on korjattavaa Twitter-ajatuksissaan


All in good time






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti