sunnuntai 1. kesäkuuta 2014

Good Food and Wine - ruoka- ja viinimessuilla

Täällä ollaan ihan jo talvisissa keleissä. Vettä sataa ja lämpötila on tipahtanut alle kahdenkymmenen. Ensimmäinen kesäkuuta on kai myös ihan virallinen talvipäivä.

Viikot ovat vierähtäneet ihan hirvittävää vauhtia. Syksy ja talvi tarkoittaa Melbournessa perin aktiivista aikaa ja ollaankin onnistuttu puuhastella vaikka mitä sitten Gold Coastin loman jälkeen.

Ollaan ehditty urheilla paikallisessa maauimalassa ja ihastella ulkoradoilta syksyn lehtiä sekä lämmitellä perin suomalaisessa saunassa uimisen jälkeen. Juhlittiin myös synttäreitä puolin ja toisin toukokuun alussa ja viime viikonloppuna piipahdettiin Stonningtonin jazz-viikoilla. Eilen ravasin kaupungilla ostoksilla ja illalla ystäväni läksiäisissä. Tänään ollan keskitytty ruoka- ja viinimessuihin.

Edellisen kerran vierailtiin messuilla 2011. Silloin oltiin juuri saavuttu tänne ja kaikki oli kovin uutta viinien ja ruokien osalta. Muutamaan vuoteen on mahtunut paljon reissailua ja tänään olikin hauska keskittää aikansa niihin alueisiin, joista ollaan pidetty eniten. Listalta löytyin Barossan ja McLarenin viinialueita, Tasmanian juustoja sekä paikallisten tuottajien tarjontaa.

Messujen ihan ehdottomana yllättäjänä oli Jamaicalainen Jerk Hut. Siellä grillailtiin avotulella lihaa ja maissia sellaisella vauhdilla, että messukeskus täyttyi savusta. Rentoa meininkiä ja takuulla herkullisia makupaloja suoraan hiililtä.

Tällä kertaa myös ostoksia tuli matkaan enemmän kuin ensimmäisellä kerralla. Sardinialaista salsicciaa, Daylesfordin viinietikkaa, aiolia ja harissaa, viiniä ja pelmeneitä (niitä onkin ollut ikävä!), suklaata ja pinkkiä suolaa. Nyt on kaappi täynnä aineksia, joista voi loihtia jälleen herkkuja.


Grilli kuumana messuhallissa
Jamaicalaiseen tapaan - hiilillä grillattua lihaa ja maissia.
Pizzaaaaaa
Sardinian salsicciaa
Matkaan lähti mukaan Daylesfordin herkkuja
Körkortin bravuuri - Pelmenejä iltapalaksi.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti