sunnuntai 23. syyskuuta 2012

Kevään istutuksia

Täällä on ollut tosi hieno viikonloppu säiden osalta. Kevät alkaa olla jo pitkällä ja tuntuu omaan makuun jo kovin kesäiseltä.

Körkort lähti lauantaiaamuna pyörälenkille ja minä käytin tilaisuuden hyväkseni ja vierailin Bunningsin puutarhaosastolla poimimassa matkaani muutamat kukat, yrtit ja tomaatit. Jonot ja aikaiset asiakkaat kertovat kyllä siitä, että kaikki ovat nyt laittamassa pihoja ja terasseja kesäkuntoon.

Siirsin takapihan jasmiinit isompiin ruukkuihin ja asettelin pienet orvokit omaan kulmikkaaseen kippoon. Ostin pari uutta tulokasta myös eli pienen azalean ja tähtimäisen valkoisen kukan eli Philotecan.

Yläkerran terassille istutettiin samaista tomaattilajiketta kuin viime vuonnakin eli toteemi-tomaattia. Siitä tuli valtavasti satoa viimeksi ja verrattuna toiseen kokeiltuun lajikkeeseen, se pysyi melko hyvässä kunnossa kovista helteistä huolimatta. Yrttejä tuli hankittua myös rivi ja Körkortin chilit siirrettiin isompiin astioihin.

Muutama ruukku jäi koskemattomiksi, sillä niihin oli pieni hämähäkki virittänyt upean verkkonsa. Suhteeni hämähäkkeihin on alkanut hieman parantua sen jälkeen kun eräs pieni häkki pelasti chilimme. Kokonainen kirvajoukkue oli vallannut hyvinvoivan chilimme ja se vaikutti jokseenkin meneteltyä tapaukselta kunnes paikalle ilmestyi pieni hämähäki, joka verkotti koko chilin kauttaaltaan. Kirvat katosivat viikossa ja mieleeni palasi mamun (isoäitini) viisaat sanat, että antaa hämähäkkien vaan olla, ne ovat hyötyelämiä.

Tänään ja eilen on avattu grillikautta ja nautittu kevään parsoista. Molempina päivinä piti nautiskella Victorian herkuista ja keitelle parsoja lisäkkeeksi. Toivotaan, että säät pysyvät samanlaisina tulevinakin viikkoina.

Puiden lehdet ovat jo hyvän kokoisia.

Puuhun maastoutunut hämähäkki lepäilee ja vartioi verkkoansa ohuella seitillä.

Oliivipuu tykästyi uuteen ruukkuunsa ja on piristynyt kummasti uuteen kasvuun.

Philoteca ja tähtimäiset kukat.

Sitruunapuussa on jo useita nuppuja - luvassa siis hyvää satoa!

Takapihan ruukut aseteltuna seinän viereen...

...ja kattoterassin yrtit istutettu isoon ruukkuun.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti