perjantai 28. syyskuuta 2012

Southern Cross Station

Kuljen päivittäin 109:n ratikalla töihin. Jään Collinsilla pois ja kävelen kohti työpaikkaani sivuuttaen Southern Cross Stationin eli Melbournen päärautatieaseman ohitse.

Southern Cross on omaan makuuni aika miellyttävä. 2000-luvulla asema on saanut täysin uuden ulkoasun ja aaltomainen katto ja avoimuus tuntuu mukavan modernilta ja sopivalta Melbournelle. Toisinaan työpäivien aikana ehdin ihailla kaupungin vilinää ja Southern Crossin aaltokattoa kerrosten korkeudesta.

Asemalta on yhteydet Melbournen esikaupukialueille sekä pidemmillekin junamatkoille. Lisäksi saman katon alta löytyy lentokenttäbussit ja kasoittain kauppoja ja ravintoloita. Noin kuukausi sitten asemalle avautui myös ruokakauppa Woolworths deli-tuotteineen ja naapuriin vielä viinikauppa.

Kaikki on mukavan lähellä aseman palveluiden osalta. Nautin kuitenkin eniten aseman vilinästä ja omaan makuun upeasta ulkoasusta. Jotain tässä plastisessa aaltomaiseuudessa tuntuu kotoiselta ja kauniilta. Lainasin kasan kuvia muilta sivuilta tähän postaukseen (luulin ottaneeni muutaman kuvan tänään töistä paltessani mutta kamerahan oli sitten ilman muistikorttia matkassa...)

www.strategyco.net - Southern Cross iltavalaistuksessa

Wikipedian kätköistä
The Agen kuvista lainattu
static.urbarama.com

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti