lauantai 29. syyskuuta 2012

Footya paossa - eli päiväretki Torquayihin

Tänään on Melbournessa pelattu footyn eli australialaisen jalkapallon finaali. Vastakkain pelasivat Sydney Swans ja Hawthorn. Me ei olla kovasti footya seurailtu mutta sen verran oltiin selvillä, että finaalijoukkueet olivat eri kuin viime vuonna ja että useammat ryhtyivät pelikatsomoiden valmisteluun jo pitkin viikkoa. No Sydney vei voiton ja suru valtasi Hawthornin kannattajat. Me jätettiin footy omaan rauhaansa ja suunnattiin tänään päiväretkelle Torquayihin.

Surffirannoistaan tunnettu Torquay on noin tunnin matkan päässä Melbournesta ja ollaan piipahdettu siellä muutaman kerran aiemmin Great Ocean Roadille mennessä, tullessa tai muuten vain. Täältä löytyvät isojen surffausmerkkien pääliikkeet ja vaikka niistä ei mitään löytäisikään, on tunnelmaa aina kiva aistia (okei ihan uutukaiset bikinit poimin Rip Curlilta ja alkoi heti tuntua kesäisemmältä).

Lounasteltiin samaisessa paikassa kuin viimeksi Torquayssa käydessämme eli Growlersissa. Paikalla oli jonkun verran footyn katsojia ja lounastelijoita. Growlers on jotenkin välitön ja kesäisin varmasti hyvin suosittu. Terassilla oli mukava lounastella ja seurailin ilolla erästä vanhempaa herraa, joka oli poikennut rennosti terassille päiväkaljalle. Missähän sen matesit olivat?

Kuurosateita riitti pitkin päivää ja ajeltiin niiden mukana takaisin Melbourneen. Onneksi sateet lakkasivat sopivalla hetkellä ja takaisin tullessa sain napattua upeasti kukkivista laventelipelloista otoksen.

laventelipeltoja

hiljaiseloa rip curlilla - kiitos footy finaalin

Growlersin piha koristeineen kaikkineen
rantamaisemia

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti