lauantai 20. lokakuuta 2012

Pink Ribbon Breakfast - varojenkeräystä aamiaistunnelmissa

Järjestin torstaina työpaikallani Pink Ribbon Breakfastin eli Roosa nauha -kampanjan mukaisen aamiaisen rintasyöpätutkimuksen tukemiseksi. Löysin alakerran kahvilasta kolleegani kanssa kortin, jossa kehoitettiin järjestämään aamiainen, kutsumaan ystäviä tai työkavereita ja keräämään varoja hyvää tarkoitusta varten. Idea kuulosti hauskalta ja tuumasta siis toimeen.

Alakerran kahvila sponsoroi meille aamiaisen, houkuttelin kaikki mahdolliset työkaverini paikalle, kolleegani suunnittelivat kutsut, perustin tapahtumalle sivut lahjoituksia varten ja kävin rekrytoimassa firman johtoryhmästä puhujat paikalle. Tähän mennessä on kerätty 605 dollaria varoja ja itse aamiainen vaaleanpunaisin vaattein oli aika mukava tapahtuma. Lisäksi rekrytoimme tiimimme miehiä ottamaan Movember-haasteen vastaan - viiksellisiä muodonmuutoksia siis luvassa pitkin marraskuuta.

Australiassa on mielestäni aika paljon tapahtumia, jotka on rakennettu varojenkeräysten ympärille. Viime viikonlopun Melbournen Marathon ja Sydneyn City to Surf ovat isoja tapahtumia, joiden kautta voi kerätä varoja erilaisille hyväntekeväisyysorganisaatioille. Kerääminen on tehty vielä suhteellisen helpoksi. Voit perustaa omat verkkosivut ja lähetellä linkit kavereille, jotka voivat sitten tukea valitsemaasi kohdetta. Lahjoitetun tuen voi myös vähentää verotuksessa ja usein yritykset vastaavat työntekijöidensä tekemiin lahjoitukseen tasavertaisesti.

Varojen keräyksen lisäksi kampanjoissa korostetaan myös paljon yhteisöllisyyttä ja erityisesti paikallista yhteenkuuluvuutta. Tapahtumiin voi osallistua vapaaehtoiseksi ja lahjoittaa omaa aikaansa hyvän asian tukemiseksi. Pink Ribbon -kampanjan ideat tuntuvat aika mukavilta - ei pelkästään rahallista tukemista vaan sosiaalisia tapahtumia, jotka rakentavat enemmän keskustelua ja yhteisöllisyyttä aiheen ympärille.

Huomenna Körkort starttaa pyöräilyn merkeissä yhteen hyväntekeväisyystapahtumaan. Luvassa on Around the Bay, jossa tuhannet pyöräilijät polkevat Port Phillipin lahden tuntumassa satoja kilometrejä hyvää tarkoitusta varten. Peukut pystyyn suoritukselle!



2 kommenttia: