sunnuntai 21. lokakuuta 2012

135 km pyöräilyä - Around The Bay

En ole ollut perheemme ainoa, joka on tykästynyt Australian ulkoilmassa urheilusta. Körkort on pyöräillyt ahkerasti viikonloppuisin ja tänään hän lähti jo perinteeksi muodostuneeseen pyöräkisaan eli Around The Bayhin.

Viime viikonloppuna päästiin autokyydillä marathonin lähtöpisteelle ja tänään oli oma vuoroni olla kuskina. Pyöräilytapahtuman startti oli tosin hitusen varhaisempi ja lähtö Melbournen sijaan Geelongista. Herätys oli 4.40 ja lähtö ennen viittä... Oli kuitenkin aika hauskaa katsella, kun naapurustossakin heräiltiin ja pihatielle kerääntyi miehiä lycroissa ja kilpapyörät viimeisen päälle viritettyinä - tour de france -tunnelmaa!

Eilen käytiin tutustumassa tapahtuman teltta-alueeseen ja katsastamassa oheistarvikkeita. Mukaan tarttui pyöräilyyn sopiva sadetakki ja aikainen joululahja Körkortille. Löydettiin nimittäin yhdestä teltasta Henty Designin suunnittelema laukku erityisesti työmatkapyöräilijöille. Laukkuun saa kätevästi puvun ja kengät ja sen voi kääriä rullalle ja heittää selkään pyöräilyn ajaksi. Niin ja voihan tätä käyttää matkustaessakin. Tuotteen on suunnitellut pieni tasmanialainen yritys - olipas mukava ostaa jotain australialaista joululahjaksi.

Mutta takaisin Around the Bayn kisaan. Körkort saapui 135 kilometrin ajon jälkeen kotiin melko väsyneenä mutta tyytyväisenä. Reitillä ei ollut onneksi pahempia sateita mutta sää tuntui jokseenkin tuuliselta. Nyt meillä on kahden viikonlopun jälkeen yksi vaaleanpunainen ja yksi vaaleansininen mitali roikkumassa ovenkahvassa. Mukavat muistot molemmista tapahtumista - pitääkin ryhtyä miettimään seuraavaa urheilukoitosta.


Herätys 4.40 ja lähtö 4.55 - vapaaehtoisesti!

Geelongin startti ja aamuvirkut vauhdissa.

Maisemaa juuri auringon noustessa.

Lautta lahden yli Queenscliffistä Sorrentoon - turistien sijaan lautta täynnä kisaajia.

Aikainen joululahja - pukupussi pyöräilijälle.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti