lauantai 5. lokakuuta 2013

Minestronea asuntonäyttöjen päälle

Voi kuinka sitä tykkääkään viikonlopuista erityisesti kun kelit suosivat (noin parikymmentä astetta siis lämpöä).

Tänään ravattiin neljässä asuntonäytössä Elwoodista Port Melbourneen ja Prahranista (johon ei muuteta...ihan liikaa liikennettä meille) Malverniin. Ollaan siis etsimässä uutta asuntoa kun remontoinnin jälkeen kokolattiamatot tuntuvat vetäneen kaikki pölyt itseensä. Seurauksena jatkuvaa niiskuttelua, aivastelua ja silmien oikuttelua.

Listalla on siis ollut puulattiat ihan ykkösenä. Täällä lähes kaikissa makuuhuoneissa on kokolattiamatot ja se on aikamoinen haaste jos on yhtään allergioihin taipuva. Lisäksi sijainti keskustasta jokseenkin sopivan matkan päässä olisi olennaista (esim. julkinen liikenne olisi suotavaa), palvelut (kuten ruokakauppa kävelymatkan päässä), joku takapihan tai ulkotilan tyylinen alue ja sen verran tilaa, että nykyiset puutarhakalusteet sekä muut hankinnat (kuten Körkotin fillarit ja sauna) mahtuisivat vielä mukaan. Rannan läheisyys olisi kiva bonus.

Lista on siis unelmalista etenkin kun asunnosta ei haluaisi maksaa nykyistä enempää. Tänään löydettiin ehkä yksi sopiva. Katsotaan nyt laitetaanko hakemusta sisään.

Asuntonäyttöjen välissä käytiin Prahranin torilla ja lisäksi vielä South Melbournen vastaavalla. Prahran on kyllä täynnä herkkuja ja fiilistelyä. Napattiin lounaaksi jonkun kahvilan kulmalta sieni(porto bello)-hampurilaiset. Illallisen osalta vetovastuu oli Körkortilla. Hän oli nähnyt kaverini päivityksen Facebookissa ihanasta minestrone-keitosta ja sillä ajatuksella käytiin poimimassa tarvikkeet illallista varten.

Maittavaahan siitä tuli. Sipulia, porkkanaa, kaalia, valkosipulia, lampaan jauhelihaa ja yrtteinä minttua sekä timjamia. Lisäksi kanalientä ja tomaattipyreetä ja pastaa. Tunti ja puolikas meni keiton tekoon ja oi kuinka ihanaa ja nautittavaa. Kiitos Anna vinkistä :)

Ensi yönä täällä siirrytään sitten kesäaikaan. Meillä kääntyy kellot siis eteenpäin ja illat pitenee. Suomeen on hetken kahdeksan tunnin aikaero ja talven ja kesän kohdatessa yhdeksän tuntia. Valoisasti siis kesää kohti.

Lounasta Prahranin marketilla - Porto Bello -hampurilainen puoliksi

Burgereita kaupan

...ja ihanaa kahvia (luomumaidosta tietysti).

Körkortin keittiöstä

Tarjoiltuna punaviinin kanssa :)

2 kommenttia:

  1. Tsemppia asunnon metsastykseen! Meidan pienin ronkelikin tykkaa tasta keitosta :)

    VastaaPoista
  2. Kiitoksia :) Tässä varmaan vierähtää useampi lauantai kämmpiä katsellessa. Kiitos paljon ihanan ohjeen jakamisesta. Tosi herkullista minestronea!

    VastaaPoista