perjantai 4. lokakuuta 2013

Herkutteluhetkiä ja pihan havaintoja

Kevät kulkee omaa rataansa täällä. Perinteiseen tyyliin on todella kylmiä öitä ja yllättäen ihanan lämpimiä päiviä. Tällä viikolla meitä on koetelleet myrskyt. Puistot ovat olleet täynnä katkenneita oksia ja ikkunat ovat helisseet siihen malliin, että ei ole ihan varma onko katto pään päällä vielä aamulla.

Viikonloppu on siis käsillä ja rentouttava sellainen edessä. Ei olla onnistuttu, uusien asuntojen katsastuksen lisäksi, mitään ihmeellistä suunnitella ohjelmaan. Illalliset saavat mennä nyt helpoimman mukaan. Laitan sen sijaan mukaan kuvia viime viikonlopun herkutteluista: kalaa, ruusun lehdillä, harissan ja ruusuveden maustamana.

Käytin kalana vaaleaa kalaa, jonka rakenne pysyi paistaessa aika hyvin koossa. Levitin harissan, jeeran, ja suolan kalan pintaan ja annoin marinoitua yön yli. Paistoin pannulla öljyssä kalafileitä hetken, siirsin ne sivuun ja lisäsin pannulle valkosipulia, sipulia, harissaa, vettä, punaviinietikkaa, kanelia ja mustapippuria. Lopuksi vielä hunajaa, ruusuvettä tilkka ja kalat takaisin pannulle. Koristeeksi terälehtiä ja korianteria ja tarjoiluun riisiä. Aikasta hyvää tuli (Yotam Ottolenghin ja Sami Tamimin reseptiä mukaillen).

Meidän takapihalle on tullut kevät ihan täysin. Muutama viikko sitten napsin kuivuneet palmunlehdet irti ja jostain syystä (joko siitä tai ihan muusta) isoin palmu on ryhtynyt kukkimaan. Meidän takapihalla ei palmut ole siis aiemmin kukkineet mutta kerta se ensimmäinenkin. Nappasin kuvan tänään kukinnosta ja sen parisa viihtyneestä päiväperhosesta. Hunajainen tuoksu kerrassaan.


Terälehtiä

Ruusua ja vähän vielä ruusua

Kalafileet harissassa ja mausteissa.

Päälle korianteria ja ruusun lehtiä.

Pihapalmu kukassa.

Perhonen nautiskelemassa palmun kukinnoista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti