perjantai 25. lokakuuta 2013

Me muutetaan

Vihdoin on asunnonmetsästys ohi ja lauantait pyhitetty kaikelle muulle kuin näytöissä ravaamiselle. En ole tainnut kirjoittaa tuosta rumbasta, jota ollaan käyty läpi viimeiset kuukaudet mutta tässä siis lyhyt versio asunnon etsinnästä Australiassa.

Näytöt järjestetään lähinnä lauantaisin tai sitten viikolla oikeastaan melkein mihin aikaan tahansa. Näyttöjen pituus on vain vartin ja sen takia suunnitelma kiinnostavista kohteista täytyy tehdä ajo-ohjeineen ajoissa. Pääasialliset sivustot, jotka asuntoja listaavat ovat Realestate.com.au sekä Domain.com.au

Asuntoilmoituksissa ei ole oikeastaan koskaan selvillä neliömääriä vaan ne ilmoitellaan makuuhuoneiden lukumäärien mukaan. Kahden makuuhuoneen asunnosta löytää siis usein myös olohuoneen ja keittiön sekä toisinaan studyn eli jonkun pikkutilan, johon voi parkkeerata kirjoituspöytänsä. Vuokrahinnat ovat kuukausien sijaan viikkovuokria vaikka käytännössä maksu hoituu kuukausittain.

Hakuprosessissa ilmoitetaan usein viimeiset kolme osoitetta, kerrotaan vuositulot, hommataan työnantajan puolelta yhteyshenkilö vahvistamaan tiedot, tarvitaan pari kaveria (personal referrals) suositttelijaa, 100% tunnistautuminen (passi, sähkösopimus/kaasulasku, paikallinen ajokortti jne.), annetaan tarjous ja kirjoitetaan muuttopäivä. Sitten välitystoimisto käsittelee hakemuksen noin 24 tunnin sisällä ja kertoo tuloksen.

Tämä hakemus sujui melko mutkitta, kun ollaan täällä jo asuttu jonkun aikaa ja meillä on mm. Victorian ajokortit (ihan loistava lisä tuossa tunnistautumisessa) mutta Körkortin hankkiessa nykyistä asuntoamme oli haasteet hieman erilaiset. Jos ei ole paikallista sähkö- tai kaasulaskua tai vuokrahistoriaa, niin saa nähdä ekstravaivaa hakemuksen osalta. Tälläkin kertaa kirjoitettiin varuiksi henkilökohtainen hakemuskirje ja liitettiin mukaan erinäisiä lippuja ja lappuja hakemuksen hyväksymisen helpottamiseksi.

Mutta siis, me muutetaan :) Tällä kertaa siirrytään ihan uuteen kaupungin osaan eli Malverniin. Kyseinen kaupunginosa on hieman vanhempaa kuin Port Melbourne ja on ollut itseasiassa aika hauska kuulla ihmisten ajatuksia uudesta paikasta. Syy miksi muutamme on remontin jälkeinen rakennuspöly, joka aiheuttaa jatkuvaa allergiaa ja näin aloittelevan yrittäjän tulojen heikkous. Todettiin, että olisi mukavampi asua asunnossa, jossa voisi hengittää paremmin ja vuokrakin voisi olla hieman kohtuullisempi.

Kun olen kertonut paikallisille kavereilleni, että muutamme edullisempaan asuntoon Port Melbournesta Malverniin, reaktiot ovat olleet vähän samat kuin sanoisi muuttavansa Kalliosta Ullanlinnaan halvempien hintojen perässä. Malvern on ilmeisesti aika vanhaa aluetta hieman etäämmällä keskustasta kun taas Port Melbournella on oikein perinteinen satamatarina - vuosia sitten vaatimaton satamakylä, josta sijaintinsa ansiosta on tullut yksi kiinnostavampia ja halutuimpia alueita Melbournessa. Port Melbournesta keskustaan menee siis vartti ratikalla ja Malvernista saa matkustaa junalla ainakin tuplat.

No ollaan joka tapauksessa tyytyväisiä uutten asuntoon ja on mukavaa myös tutustua lähialueeseen. Muutetaan rivariin tai townhouseen, jossa on kaksi makuuhuonetta, autotalli sekä parveke. Tällä kertaa meillä ei ole takapihaa, joten grilli laitetaan sitten aussilaisittain parvekkeelle. Bonuksena on puulattiat ja ihka uusi asunto (ja autotalli, josta käsin voin siis varastoani pyörittää).

Saadaan avaimet uuteen asuntoon laukkakisojen pitkänä viikonloppuna - onpahan aikaa sitten muuttaa kun Melbourne Cup -päivä on kaikille vapaapäivä. Laitan lisää postausta, kun ollaan lähempäänä muuttoa - jännää!



View Larger Map

4 kommenttia:

  1. Mahtavaa, että uusi asunto löytyi. Onnea uuteen kotiin ja kuvia odotellessa uusista maisemista :)

    VastaaPoista
  2. Kiitokset! Laitan tosiaan kuvia kun päästään uusille kulmille :)

    VastaaPoista
  3. Onnea uuteen kotiin ja tsemppiä muuttoon!
    T: Jani + Kata + pikkuinen

    VastaaPoista
  4. Kiitokset ja aivan suunnattomasti onnea koko perheelle :) Kuullaan pian!

    VastaaPoista