lauantai 2. marraskuuta 2013

Muuttopuuhissa Australiassa ja hieman Halloween-tunnelmia

Saatiin avaimet uuteen kotiin eilen ja tänään käytiin uusilla hoodeilla pariin otteeseen. Oli pakko viedä hieman tavaroita sinne ja tutustua kotiin tarkemmin. Varsinainen muuttopäivä on vasta ensi perjantaina mutta Körkortille tuli ensi viikoksi työkeikka Sydneyyn, joten ihan hyvä, että päästiin muuton kanssa alkuun.

Mukavaltahan se koti alkaa vaikuttaa vaikka tiettyjä asioita tullaankin kaipaamaan (takapihaa ja rantaa). Huomattiin, että säilytystilaa on kivasti ja kämppä tuntui ihanan valoisalta. Körkort fiilisteli kaasuliettä ja uutta tiskinkonetta (meidän nykyinen tiskikone pesee aina välillä astiat, ei suinkaan aina) ja minä uutta vaatekaappiani...

Muuttaminen vaatii kyllä kaikenlaista järjestelyä ja eniten tässä vaiheessa päänvaivaa on aiheuttanut osoitteenmuutokset ja kaikenlaisten sopimusten siirrot, lakkauttamiset ja avaamiset. Ihan oma taiteenlajinsa Australiassa erityisesti tuo osoitteenmuutos.

Kirjoitin exceliin listan kaikista mahdollisista tahoista, joista meille tulee postia ja olen soitellut niitä läpi eilisen päivää. Täällä ei siis ole maistraatin tai Suomen postin tyyppistä verkkopalvelua, jossa voisi ensinnäkin tunnistautua sähköisesti ja sitten kätevästi hoitaa osoitteenmuutoksen useammalle taholle kerralla, vaan on parempi varmistaa jokainen erikseen (ollaan saatu näiden kolmen vuoden aikana useampi muovikassillinen edellisten asukkaiden postia, joten aina myöskään postin uudelleen ohjaus ei toimi.) Suomessa sähköinen tunnistautuminen on kyllä ihan ainutlaatuisella tasolla ja ihan mahtava etu myös ulkomailla asuvalle (Suomi-postien ohjaus onnistui siis aika kätevästi!)

Viikolla on vietetty myös Halloweenia. Naapurin lapset kävivät torstaina huutelemassa trick or treat ja suklaat tipahtelivat panttereiden, noitien ja muiden hahmojen pusseihin. Onhan se aika samanlainen tapahtuma kuin kotoisa pääsiäinen sillä erolla, että virpomisvitsoja ei ole ja pukeutumisen kirjo on laajempaa. Muutamassa talossa oli myös koristeita hämähäkin seiteistä luurangon kuviin ikkunoissa.


Verkkoja ja luurankoja

Vaara!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti