lauantai 29. lokakuuta 2011

Derby Day ja Melbourne Cupin laukkakisoja - kovin Australialaista

Tänään koettiin ensimmäiset laukkakisat Melbournessa. Victorian tapahtuma on Australiassa yksi suosituimmista ja Melbourne Cupia uutisoidaan mediassa jos toisessa. Tapahtuman suuruudesta kertoo myös yleinen vapaapäivä tulevana tiistaina - kaikkien mahdollisuus osallistua juhlahumuun.

Lauantain kisapäivä on nimeltään Derby Day ja kaupunki täyttyy mustavalkoisiin juhlatamineisiin pukeutuneista ihmisistä. Tunnelmaan mukautuen laitoin mustan mekon päälle ja viritin ruusukkeen hiuksiin päivän teeman mukaisesti. Körkort varustautui puvun kanssa tapahtumaan ja suunnattiin julkisilla kohti Flemingtonia.

Flemington Racecourse pysäkki.

Sää salli ja kisatunnelma oli katossa. Tapahtumaan liittyy vähintään yhtä paljon pukeutumista, hienoja hattuja kuin vedonlyöntiäkin. Kokeiltiin ensikertalaisina kaikkea mahdollista: skumppaa nurmikolla, lähtöjen katselua ilman vetoja, kilpaoppaaseen tutustumista ja lähtöjä vedonlyöntien kanssa, häviöitä ja voittoja sekä puvustuksen bongailua.

Kuvakokoelmaa päivästä - näillä taitaa olla helpompi selvittää tilaisuuden tunnelmaa ja sisältöä kuin pelkällä tarinalla.

Pukeutumisohjeita

Kisojen varsinainen kilparata ja CBD:n pilvenpiirtäjät.

Onko ikää? Ranneke/leima käteen teltasta ja ikä on todistettu - meiltä ei kelpuutettu jonoon...

Skumppaa nurmella.

Lähtöjä odotellessa.

Olisiko tämä voittaja-ainesta?

Tietojen tarkastelu kilpailuoppaasta.

Vedot on lyöty - sitten vaan peukut pystyyn.

Vauhtia ja lopulta pieniä voittoja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti