sunnuntai 23. lokakuuta 2011

Kesän ensimmäiset karnevaalit

Tänään on ollut asteita kolmenkymmenen pintaan ja todellakin kuuma. Voisikin jo puhua kesästä!

Täällä valmistaudutaan tuleviin karnevaaliviikkoihin eli Melbourne Cup Carnivaliin. Juhlallisuuksista kuulee jo kaikissa keskusteluissa ja tuntuu, että juuri Melbournessa on ne suurimmat laukkakisojen hulinat. Onhan yksi päivistä ihan yleinen vapaapäivä.

Kolme ehkä tunnetuinta päivää ovat Derby Day, Melbourne Cup Day (vapaapäivä) ja Oaks Day - myös Ladies Dayna tunnettu. Laukkakisoissa ei näytä olevan kyse pelkästään hevosista, vedonlyönnistä ja urheilutapahtumasta vaan erityisesti juhlavaatteista ja hienoista hatuista. Tähän mennessä en ole kuullut kertaakaan puhuttavan eri lähdöistä ja mahdollisista veikkausvinkeistä mutta sitäkin selvempää on, että Darby Daynä kuljetaan mustavalkoisissa, Cup Dayna ei tulla töihin ja Oaks Day on kirjavaa ja värikästä vaatetusta. Voi tietysti olla, että innokkaimmat hevosihmiset eivät ole vaan osuneet keskusteluihin.

Lueskelin Melbourne Cupin sivuja läpi tänään ja kattavilta sivuilta löytyy pitkätä pätkät historiasta. Kisoja on järjestetty Melbournessa jo vuodesta 1861. Varsinainen Cup Day on nykyään tiistaisin mutta aiemmin kyseinen päivä oli torstaisin ja sotien aikaan lauantaisin. Sivuilta löytyi myös sanasto, johon voi tutustua ennen varsinaista tapahtumaa.

Oma mekkovarasto ja etenkin hattuvarasto on vielä tarkistamatta mutta luulen, että täytyy pistäytyä erityisesti kaupungin hattuliikkeisiin. Kasa sulkia ja hörhellystä, ehkä niillä selvitään kahdesta kisapäivästä. Fiilistelyn vuoksi lainasin kuvan tapahtuman sivuilta.

laukkakisamuotia

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti