lauantai 8. lokakuuta 2011

Grillauskirjojen antia ja syvää kevättä

Kävin tänään South Melbourne Marketilla, kuten useana aiempanakin viikonloppuna. Tuntuu jotenkin mukavalta vierailla lauantaisin tai sunnuntaisin torivilinässä, tehdä ostokset jo tutuista kojuista ja nauttia lounas kaiken keskellä: pystyosterit, sushirulla ja kahvi (ilman niitä harvemmin pääsen marketilta lähtemään).

Tänään aloin päästä myös tunnelmaan, kuinka marketilla vaan vietetään aikaa. Yleensä ostan vihannekset, hedelmät ja grillattavat lounastelun jälkeen mukaani ja jatkan kotiin. Tänään onnistuin kuljeskella kojujen välissä useamman vartin ja lopulta päädyin kiinalaiseen hierontapisteeseen. Kyllä, marketilta löytyy paitsi elintarvikkeita myös kampaamo, kenkäkauppoja ja hierontapiste. Siinä sitten ostosten odottaessa lattialla nautiskelin myös hartiahieronnasta.

Marketilta lähti matkaan grillauskirjojen innoittamana muutamia tuoreita raaka-aineita. Hankin pystyosteripisteestä mukaani kampasimpukoita ja kokonaisen (ystävällisesti kalakaupassa peratun) kalamarin. Vihannesosastolta tarttui mukaan pieniä tai oikeastaan laihoja porkkanoita, parsa- ja kukkakaalia sekä purjoa. Illalliseksi grillailtiin torin antimia, niin ja availtiin Chandonin tuliaisia. Ihmeen kauan kuohuva on saanutkin olla rauhassa.

Pieniä mutta makoisia porkkanoita

skampit ja kalamarit

salaattia ja reilusti purjoa



Kevät on aika pitkällä täällä vaikka välillä tuntuu, että lämpötilassa olisi korjaamista. Voi tosin olla, että aletaan olla vaan melko hemmoteltuja sään osalta... Nappasin kuvan viikolla mennessä töihin ratikkapysäkin tuntumasta. Olen ottanut samasta kohdasta kuvan keskellä talvea ja melko vihreältä näyttää siihen verrattuna.

Työmatkalta
Port Melbournen rannalta

Kevään ja oikeastaan lähestyvän kesän merkkejä alkaa myös olla hämähäkinseitit oven pielissä. En ole tohtinut niitä vielä poistaa. Joku kaveruussuhde hämähäkkien kanssa on näköjään muodostunut. Seittien perusteella tiedän, missä häkit majailevat ja melko tehokkaasti pitävät pääovelta pyrkivät kärpäset loitolla.

Talven sotkuista seittiä

laajennettuja verkkoja

kotioven vahdit

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti