torstai 31. toukokuuta 2012

talvi on tullut

Nyt on kai myönnettävä, että mennään ihan virallisissa talvikuukausissa. Syksy on jokseenkin ohi ja puut alkavat olla lehdettömiä. Suomalaisittain tuntuu kuitenkin vielä ihan syksyltä plussan puolella kun mennään - läpi talven.

Jotain kummallista muutosta on kuitenkin tapahtunut verrattuna viime vuoden talveen. Tuntuu nimittäin siltä, että kroppa on tottunut jo paikallisiin vuodenaikoihin ja vaikka päivät ovat kovin aurinkoisia, on aamuisin herääminen yhtä vaikeaa kuin Suomen talvella. Niin sitä vaan mukautuu ilmastoon ja kylmyyskin tuntuu purevalta.

Täällä on siis tullut ilmaston suhteen aika pehmeäksi. Huomaan löytäväni välillä itseni keskusteluista, joissa päivitellään (minä mukana) kylmiä aamuja ja valitaan ulkona lenkkeilyn sijaan sisätilan punttisali. Tänään täällä oli aamulla noin 7 astetta lämmintä ja oikein harmitti, kun en löytänyt kiireessä sormikkaitani - kaikki on suhteellista.

Kylmyydestä ja pienestä väsymyksestä huolimatta tykkään kuitenkin paikallisesta talvesta. Kirpeät mutta aurinkoiset aamut ovat mitä mukavimpia. Lisäksi tieto siitä, että parin kuukauden päästä käännytään jo kevääseen tuntuu aika miellyttävältä. Otin muutaman kuvan aamulla matkalta töihin. Kirpakkaa ja kosteaa - kovin talvista.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti