perjantai 1. kesäkuuta 2012

Viiniostoksilla

Viikko on vierähtänyt vauhdilla ja kaikenlaista uutta ostosta on ehtinyt myös nurkkiin ilmestyä.

Tulin keskiviikkona hirveällä kiireellä kotiin ehtiäkseni lenkille treenikaverini kanssa. Körkort oli viettänyt päivän etätöissä ja juostessani portaita ylös ja alas (etsiessäni sopivia sukkia, toppia ja housuja) huomasin että jotain muutosta oli tapahtunut kodissamme.

Kiireessä voi olla jokseenkin puusilmä ja pienet yksityiskohdat (niitä kun en nyt muutenkaan nää), kuten viinikaappi, voi jäädä huomaamatta. Lenkiltä palatessani huomasin, että sellainen meille oli siis saapunut ja oikeastaan vasta tänään töistä tullessani ehdin tutustua siihen tarkemmin.

Kaappi on mitä valloittavin. Siihen mahtuu noin 30 pulloa viiniä, sen avatessa syttyy himmeä valo ja katossa loistaa astemittari. Körkort oli täyttänyt sen meidän löydöillämme Barossasta ja McLaren valesta ja sehän oli lähes täynnä hienoja löytöjä.

Tänään poimittiin kaapin täytteeksi vielä muutama mielenkiintoinen punaviini. Port Melbournessa on muutamia kivoja viinikauppoja, joista ollaan tykästytty pieneen yksityiseen kauppaan eli The Decanters By the Bayhin. Kauppa on yllättävän kilpailukykyinen hintojen osalta ja erityisen onnistunut tunnelman, asiantuntemuksen ja valikoiman suhteen.

Viinikaappi on säädetty 12 asteen lämpötilaan ja hyllyt ovat järjestetty puna- ja valkoviinien osalta omiin hyllyihin sekä jonkinlaiseen hintajärjestykseen. Ylimmäistä hyllyä ei kannata kuulemma lipitellä ilman erityisseuraa (sitä siis odotellessa).


Uusi viinikaappi

Ostokset tyhjennetty kaapin säilöihin
...ja Savaterren Pinot Noir sai ihan oman paikkansa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti