maanantai 25. kesäkuuta 2012

Juhannus

Toinen Australiassa vietetty juhannus on nyt takana ja koska vietimme sitä samalla ydinporukalla kuin viimekin vuonna, voi tätä kutsua jo perinteiseksi paikalliseksi juhannukseksi.

Täällä ollaan tietysti keskellä talvea mutta juhlittiin juhannusta niin perinteisesti kuin olosuhteisiin nähden kykenimme. Suunnattiin päivällä meren äärelle paikalliseen ravintolaan ja nautiskeltiin lounasta takkatulen ääressä.

Ruotsalais-australialaisella kaveripariskunnallamme oli mukana oikein perinteinen ruotsalainen suvisalko sekä seppeleet kaikille juhlijoille. Meidän australialainen kaveri, joka on ollut useamman kerran Suomessa, toi mukanaan varastoistaan salmiakki koskenkorvaa, josta kaadoimme porukalle juhlahuikat ja lauloimme pienen snapsilaulun.

Poimittiin juhannusperinteiden mukaisesti myös yhdelle porukan sinkuista 7 erilaista kukkaa ja kehoitin häntä laittamaan ne tyynynsä alle yöksi sekä loikkimaan eteen tulevien aitojen yli. Kovin australialiset kukkavalikoimat mutta ei kuulemma ollut sulhoja näkynyt unissa. No perinteet on nyt jaettu ja juurrutettu paikallisille ystävillemme - hauskaa ja juhannuksen oloista vaikkakin keskellä talvea.

7 kukkaa

Suvisalko

Seppele pienistä narsisseista

Juhannuksen marjakakku


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti