lauantai 30. kesäkuuta 2012

Naamiaisasua valmistellessa

Kesäkuun viimeinen päivä menossa ja täällähän se tarkoittaa useimmille firmoille tilikauden päätöstä. Eilinen ilta vietettiin kollegani kanssa tuijotellen meidän onlinen myyntiruutua tiukasti ja veikkaillen, miten viimeisten päivien luvut asettuisivat. Yksityisiä sairasvakuutuksia kun myydään kesäkuussa enemmän kuin minään muuna kuukautena.

Tilikauden päätös tarkoittaa myös juhlintaa hyvien tulosten johdosta. Olemme suuntaamassa koko tiimin kanssa ensi viikolla kolmeksi päiväksi ja kahdeksi yöksi kohti Balgownie Estatea miettimään, miten vuosi meni ja miltä seuraava näyttää. No, tarkoituksena on myös rentoutua ja pitää hauskaa sekä huvitella naamiaistunnelmalla.

Naamiaisten aiheena on "in uniform" ja oman asun toteuttamisen osalta olen saanutkin jokusen päänsäryn jo aikaiseksi. Ajattelin, että olisi hauska keksiä jotain kotimaista tai pohjoismaista teemaa uniformun ympärille. Kyselin vinkkejä muilta Australiassa asuvilta suomalaisilta ja hauskoja ehdotuksia löytyi aina hiihtäjistä rallikuskeihin. Lopulta päädyin kuitenkin Lucian hahmoon, täällä kun ollaan keskellä talvea, valoa kaipaa ja kovin tunnistettava uniformuhan se on Luciallakin. Paitsi että...

Suomessa, kun Lucia-kruunun voi ostaa Anttilasta parilla kympillä oikeastaan koska tahansa niin täällähän kyseisestä hahmosta ole mitään tietoakaan. Olisin voinut tilata kruunun nettikaupasta mutta kun usein herään asioiden hoitamiseen hieman myöhässä, en olisi saanut tilausta ajoissa perille. Päätin sitten itse tehdä kruunun ja siinä menikin sitten ihan oma tovinsa.

Ensin etsin kynttilöitä. Elävien kanssa olisi mennyt melkoiseksi säätämiseksi, joten yritin pähkäillä kaikenlaisia valovaihtoehtoja. Skannailin Bunningsin hyllyt luovin mielin ja yritin jopa kehitellä jotain meidän jouluvaloista mutta ei vaan tuntunut osuvan materiaalit kohdilleen. Lopulta löysin yhdestä nettikaupasta edulliset kynttilät, jotka toimitettiin postipaketissa perin päivän sisällä tilauksesta.

Tänään sitten kävin South Melbournen marketilla etsimässä jotain sopivaa seppeleen rakentamiseksi. Marketilla on kyllä kaikenlaisia kauppoja, joihin ei kiinnitä huomiota jos ei ole etsimässä esimerkiksi juuri seppeletarvikkeita. Löysin tänään pienen tekokukkakaupan, josta lähti matkaani ainekset kruunua varten. Lisäksi ajattelin tuunata valkoista kaapuani (siis hankin Star Warsin prinsessa Leian asun netistä, joka mielestäni menee ihan yhtä hyvin Lucian kaavusta) vähän pohjoismaisella tunnelmalla ja onnistuin ostamaan pientä tekoturkista hihojen ympärille. Hyväähän tästä vain voi seurata, eikös?

Letitin seppeleen pitkistä oksia muistuttavista muovisista rautalangoista pohjaksi ja päälle sidoin  mm. oliivipuunlehtiä. Led-kynttilät on sidottu seppeleeseen nippusiteillä. Lainasin Körkortin kalavehkeistä myös hieman läpinäkyvää siimaa, joilla sain oksat kiinni sisäseppeleeseen. Nyt sitten mennään kruunulla, Leian kaavulla, pipareilla ja ehkä vielä glögillä viemään pohjoisen tunnelmaa naamiaisiin ja kohti seuraavaa tilikautta.


Valmis kruunu. Kynttilät vähän vinossa.

Kruunun ainekset: pitkiä oksia rautalangasta ja oliivipuun oksia koristeeksi


Netistä tilatut kynttilät, nippusiteet ja viritelmiä kruunun toteuttamiseksi.

Letitetty rautalankakruunu. Tästä se jokseenkin lähti.

2 kommenttia: